Νέα «πυρά» από τη Μόσχα: Απαράδεκτες οι υποσχέσεις του Στόλτενμπεργκ στα Σκόπια

Newskamatero

«Βολές» εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά εναντίον του ΝΑΤΟ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την Μαρία Ζαχάροβα να κάνει λόγο για «απαράδεκτες υποσχέσεις» του γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ προς τα Σκόπια στις αρχές του 2019.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε υποσχεθεί στη γειτονική χώρα πως θα ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία, χωρίς, όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, να «αφήνει αμφιβολίες για το ότι τα κοινοβούλια της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας θα λάβουν τις απαιτούμενες αποφάσεις».

Η κ. Ζαχάροβα υποστήριξε δε, ότι «ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υπερέβη τον ρόλο του ως επικεφαλής ενός στρατιωτικού συνασπισμού».

«Αν λέμε ότι δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις, τότε δεν πρέπει να προπαγανδίζουμε ‘υπέρ’ ή ‘κατά’ , εάν πρόκειται για το δημοψήφισμα. Εάν λέμε ότι δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις και σεβόμαστε το δίκαιο, περιλαμβανομένου και του διεθνούς δικαίου, τότε δεν πρέπει, και πολύ περισσότερο για τον αρχηγό ενός στρατιωτικούς συνασπισμού να μιλάει εκ μέρους των κοινοβουλίων κρατών για εκείνες τις αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν. Αυτό είναι κατηγορηματικά ανεπίτρεπτο» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι συνεχίζεται η έξωθεν χονδροειδής παρέμβασηστις εσωτερικές υποθέσεις της «Μακεδονίας», στόχος της οποίας είναι να ενταχθούν τα Σκόπια στην Συμμαχία με κάθε τίμημα».

Video: Δημοψήφισμα Σκοπια: Οι επόμενες κινήσεις Ζάεφ

«Εάν η Μόσχα – συνέχισε η Ζαχάροβα- καλούσε τους «Μακεδόνες» να ψηφίσουν κατά κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, ασφαλώς σε αυτό άμεσα θα κολλούσαν την ετικέτα της επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις» κατέληξε η κα Ζαχάροβα.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Με δημοψήφισμα απαντά στην ΕΕ ο Ερντογάν

Ένα δημοψήφισμα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι κατάλληλο στην Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι θα συζητήσει με συνεργάτες του το ενδεχόμενο διεξαγωγής του. «Είναι 2018 και συνεχίζουν να μας αφήνουν να περιμένουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη. «Μένει σε μας […]