ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
4 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα «έκρηξη» στις τιμές του φυσικού αερίου – Μία «ανάσα» από τα 200 ευρώ η κιλοβατώρα

1 min read

Ανοδική πορεία και για το πετρέλαιο, μικρή πτώση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος…

  • Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται στην 9η ημέρα του, η τιμή του φυσικού αερίου βρίσκεται εκ νέου μία ανάσα από τα 200 ευρώ η κιλοβατώρα, παρά την -προς στιγμήν- πτωτική πορεία του, ενώ ανοδικά κινείται -φυσικά- και το πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, η Παρασκευή καταγράφεται ως μια ακόμη εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για τις διεθνείς αγορές, με τις τιμές των μετοχών να καταρρέουν και το φυσικό αέριο να φτάνει τα 199,75 ευρώ η κιλοβατώρα, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,5% σε σχέση με χθες. Στο ξεκίνημα της ημέρας οι αγορές κινήθηκαν σε σχετική ηρεμία, με τις τιμές να παρουσιάζουν μικρές αυξομειώσεις, προφανώς με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις από το ουκρανικό μέτωπο. Όσο, όμως, η ώρα περνούσε, οι πιέσεις εντάθηκαν και το κλίμα βάρυνε ιδιαίτερα, αρχικά στις τιμές των μετοχών και εν συνεχεία στις τιμές των εμπορευμάτων.

Μόλις 5% κάτω το ρεύμα

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, μετά τη χθεσινή πτήση προς τα 120 δολάρια το βαρέλι και τη νέα υποχώρηση στη συνεχεία, αυτή τη στιγμή κινείται στα 114,30 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 3,5%. Στο αντίποδα, το ηλεκτρικό ρεύμα, μετά το χθεσινό σοκαριστικό +30% σε μία ημέρα, σήμερα υποχώρησε, αλλά μόλις 5% σε σχέση με χθες, παραμένοντας, φυσικά, σε επίπεδα που μόνο τρόμο προκαλούν.

  • Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πραγματοποιείται ένα πραγματικό sell off, με τον δείκτη Dax στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί κατά 490 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,6%. Στο Παρίσι οι απώλειες κοντά στο 4%, πάνω από 3% στον Λονδίνο, ενώ στο Μιλάνο οι απώλειες προσεγγίζουν το 5%. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης χάνει πάνω από 3%. Τέλος αρνητικό προμηνύεται το άνοιγμα στην Νέα Υόρκη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.