ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα εξέλιξη με τους τουρκικούς S-400 – Η Άγκυρα τους στρέφει προς την Ελλάδα

1 min read

Νέα εξέλιξη με τους τουρκικούς S-400 - Η Άγκυρα τους στρέφει προς την Ελλάδα
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοινώθηκε επίσημα από το Κρεμλίνο, δια του υπευθύνου στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της Ρωσικής προεδρίας, Βλαντιμίρ Κογίν, πως ένα τμήμα του κονδυλίου για την αγορά του πυραυλικού συστήματος θα έχει τη μορφή της πίστωσης προς την Τουρκία.

Ο κος Κογίν επίσης δήλωσε πως έχουν ολοκληρωθεί πλέον όλες οι συζητήσεις και πως η συμφωνία θα αρχίσει να υλοποιείται εντός των επομένων ημερών.
Επίσης και σε μια σημαντική για την Ελλάδα εξέλιξη είναι η ανεπιβεβαίωτη είδηση ότι οι δύο αυτές πυροβολαρχίες θα στραφούν στα δυτικά σύνορα δηλαδή η μία θα τοποθετηθεί στην Κωνσταντινούπολη και η δεύτερη στα Δαρδανέλια κάτι που αυτομάτως δεσμεύσει όλο το Αιγαίο με την εμβέλεια των 400 χιλιομέτρων που διαθέτει το σύστημα.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για την προμήθεια με κόστος 2,5δισ.δολαρίων για δύο πυροβολαρχίες όπου η κάθε μια θα αποτελείται από 8 τετραπλούς εκτοξευτές (32 πύραυλοι έτοιμοι για βολή).

Σε παλαιότερη δήλωση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γιενί Σαφάκ, ο κ. Τσαβίκλι ανακοινώνει ότι η παράδοση της πρώτης παρτίδας του ρωσικού αεροπορικού αμυντικού συστήματος, τύπου S400 θα λάβει χώρα στα τέλη του 2019 ή αρχές του 2020.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση