ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

NATO: «Κίνηση-ματ» στη συλλογή πληροφοριών με το σύστημα AGS και τα drones RQ-4D [pics]

1 min read

Το NATO κάνει «κίνηση-ματ» στις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών με την ανάπτυξη του συστήματος AGS μετά την ανακοίνωση για την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα του στόλου μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων τύπου RQ-4D Phoenix που κατασκευάζει η εταιρεία Northrop Grumman.

Το NATO φέρνει την ανατροπή με την απόκτηση και την ανάπτυξη του συστήματος Alliance Ground Surveillance (AGS), το οποίο βασίζεται στα περίφημα και πανίσχυρα drones τύπου RQ-4D Phoenix και στοχεύει στην ενίσχυση και την αναβάθμιση των δυνατοτήτων των δυνάμεων συλλογής πληροφορίων από τα συμμαχικά κράτη-μέλη.

Ο Ανώτατος Διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων ανακοίνωσε την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα των drones RQ-4D Phoenix, ενώ σημειώνεται πως το NATO έχει αποκτήσει πέντε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τέτοιου τύπου, καθώς επίσης μονάδες ελέγχου και εξοπλισμό υποστήριξής τους.

Το σύστημα AGS αναπτύχθηκε από μια ομάδα υπό την ηγεσία της Northrop Grumman που αποτελείται από μέλη από την ιταλική εταιρεία Leonardo και τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στη Συμμαχία μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης του επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από: Eurasian Times

Δημοσίευση στα Social Media