ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

NASAMS: Oι ΗΠΑ ανέθεσαν στη Raytheon την παραγωγή 6 αντιαεροπορικών συστημάτων για την Ουκρανία

1 min read

Ο στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε σύμβαση αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Raytheon Missiles and Defense για την παραγωγή έξι προηγμένων πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος (NASAMS) για την Ουκρανία.

Η σύμβαση αποτελεί μέρος του πέμπτου πακέτου βοήθειας από τις ΗΠΑ για την υποστήριξη της αντεπίθεσης του Κιέβου κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, το συνηθισμένο χρονοδιάγραμμα παραγωγής των 24 μηνών θα επισπευθεί ώστε να παραδοθούν οι πύραυλοι το συντομότερο δυνατό. Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως περισσότερα συστήματα αεράμυνας εν μέσω των αυξανόμενων ρωσικών επιθέσεων σε κρίσιμες υποδομές της χώρας.

«Η ταχύτητα και η ευελιξία απόκτησης είναι κορυφαία προτεραιότητα», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού. «Η ταχεία ανάθεση αυτής της σύμβασης είναι ένα άλλο παράδειγμα της ικανότητας του Στρατού να επιταχύνει την παράδοση κρίσιμων δυνατοτήτων μέσω των βιομηχανικών εταίρων μας στους συμμάχους μας».

Εκτός από τα συστήματα NASAMS, η Raytheon θα παρέχει εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη στον ουκρανικό στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ΗΠΑέχουν ήδη παραδώσει στο Κίεβο δύο αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS, τα οποία σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, «έχουν 100% επιτυχία στην εξουδετέρωση των ρωσικών απειλών».

Το NASAMS της Raytheon είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς ικανό να υπερασπιστεί μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

Μπορεί να εντοπίσει, να εμπλέξει και να καταστρέψει αεροσκάφη, drones και πυραύλους cruise και να προστατεύσει τοποθεσίες υψηλής στρατηγικής αξίας από απειλές αέρος.

Με πληροφορίες από: The Defense Post 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.