ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Να ποιοι αγοράζουν πια σαν τρελοί τα αμερικανικά ομόλογα

1 min read

Η Morgan Stanley αποκάλυψε πρόσφατα πως υπάρχει ένας νέος αγοραστής των αμερικανικών κυβερνητικών ομολόγων για το 2018

Η Morgan Stanley αποκάλυψε πρόσφατα πως υπάρχει ένας νέος αγοραστής των αμερικανικών κυβερνητικών ομολόγων για το 2018 και δεν είναι άλλος από τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτά αγόρασαν μας λέει περίπου τα μισά από τα κρατικά ομόλογα για το 2018. Σηματοδοτώντας ταυτοχρόνως και μια μεγάλη στροφή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα νοικοκυριά συνήθιζαν να ξεπουλούν τα κρατικά ομόλογα που κατείχαν.

Για να καλύψει μάλιστα τις χρηματοδοτικές ανάγκες από τις φορολογικές παρεμβάσεις του Τραμπ, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει έναν μεγάλο όγκο κρατικών ομολόγων, εγείροντας αντιδράσεις από παράγοντες της αγοράς για το πώς θα επηρεάσει η κίνηση το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ποιος θα υποστεί τις πιέσεις.

Μέχρι στιγμής πάντως, διατείνεται η Morgan Stanley, η πώληση των αμερικανικών ομολόγων κυμαίνεται σε υγιή επίπεδα ζήτησης, καθώς τα νοικοκυριά έχουν βγει μπροστά ως αγοραστές. «Τα νοικοκυριά παρέμειναν ο μεγαλύτερος αγοραστής ομολόγων για δεύτερο τρίμηνο στη σειρά και έχουν αποκτήσει το 46% των ομολόγων της χρονιάς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media