Να ποιοι αγοράζουν πια σαν τρελοί τα αμερικανικά ομόλογα

Newskamatero

Η Morgan Stanley αποκάλυψε πρόσφατα πως υπάρχει ένας νέος αγοραστής των αμερικανικών κυβερνητικών ομολόγων για το 2018

Η Morgan Stanley αποκάλυψε πρόσφατα πως υπάρχει ένας νέος αγοραστής των αμερικανικών κυβερνητικών ομολόγων για το 2018 και δεν είναι άλλος από τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτά αγόρασαν μας λέει περίπου τα μισά από τα κρατικά ομόλογα για το 2018. Σηματοδοτώντας ταυτοχρόνως και μια μεγάλη στροφή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα νοικοκυριά συνήθιζαν να ξεπουλούν τα κρατικά ομόλογα που κατείχαν.

Για να καλύψει μάλιστα τις χρηματοδοτικές ανάγκες από τις φορολογικές παρεμβάσεις του Τραμπ, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει έναν μεγάλο όγκο κρατικών ομολόγων, εγείροντας αντιδράσεις από παράγοντες της αγοράς για το πώς θα επηρεάσει η κίνηση το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το ποιος θα υποστεί τις πιέσεις.

Μέχρι στιγμής πάντως, διατείνεται η Morgan Stanley, η πώληση των αμερικανικών ομολόγων κυμαίνεται σε υγιή επίπεδα ζήτησης, καθώς τα νοικοκυριά έχουν βγει μπροστά ως αγοραστές. «Τα νοικοκυριά παρέμειναν ο μεγαλύτερος αγοραστής ομολόγων για δεύτερο τρίμηνο στη σειρά και έχουν αποκτήσει το 46% των ομολόγων της χρονιάς», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Διακοπές ρεύματος στην ανατολική Αττική λόγω της κακοκαιρίας

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως σε περιοχές της ανατολικής Αττικής, έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί το Λεκανοπέδιο. Χωρίς ρεύμα για περίπου δύο ώρες είναι τμήμα της Αρτέμιδας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πολύωρες διακοπές ρεύματος σημειώνονται στην Παλλήνη. Παράλληλα, ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος έχουν παρατηρηθεί και στην περιοχή […]