ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπορεί μια εφαρμογή στο κινητό να προβλέψει την εγκυμοσύνη;

1 min read

Μια εφαρμογή αντισύλληψης, η οποία στηρίζεται στην πρόβλεψη των γόνιμων ημερών θα διευκολύνει τις γυναίκες για να προγραμματίσουν την εγκυμοσύνη τους. Στην ουσία, το κινητό τηλέφωνο μέσω των πληροφοριών που του δίνει ο χρήστης, αφενώς μετράει τη θερμοκρασία σώματος αφετέρου μετράει τις ημέρες γονιμότητας, λαμβάνοντας υπόψη τον εμμηνορροϊκό  κύκλο.

Ηδη, η  Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη διαφήμιση για την εν λόγω εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα.

Η εφαρμογή Natural Cycles

Η εφαρμογή ομαδοποιεί τις ημέρες ως πράσινες ή κόκκινες.

Η γονιμότητα ορίζεται με χρώμα κόκκινο. Αν οι χρήστες θέλουν να μην κάνουν παιδιά, η εφαρμογή συμβουλεύει να αποφεύγουν το σεξ ή να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Natural Cycles, η εφαρμογή έχει αποδειχθεί ότι είναι 93% αποτελεσματική στην αποφυγή ανεπιθύμητων κυήσεων.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων(Advertising Standards Authority) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ξεκίνησε έρευνα για την εφαρμογή Natural Cucles μετά από αναφορές ότι γυναίκες έμειναν έγκυες κατά τη χρήση τους,ενώ δεν ήθελαν, γιατί παραπλανήθηκαν από το προειδοποιητικό χρώμα της εφαρμογής. Τον Ιανουάριο, η εφαρμογή, άνοιξε πάλι συζητήσεις για την αποτελεσματικότητά της καθώς ύστερα από  έρευνα από τις σουηδικές ιατρικές αρχές, 37 γυναίκες που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή έμειναν έγκυες,ενώ δεν το επιδίωκαν.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.