ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπαράζ πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο – Τα πρώτα ακίνητα που βγαίνουν στο “σφυρί”

1 min read

Τριάντα ένα ακίνητα βγάζει σε πλειστηριασμό το ελληνικό Δημόσιο από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά.

Από την ανάλυση των στοιχείων φαίνεται ότι ο Νοέμβριος είναι ο μήνας με τους περισσότερους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους οι πλειστηριασμοί που θα γίνουν με επισπεύδον το Δημόσιο θα ξεπεράσουν τους 100.

Τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας. Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η εμπορική αξία, η οποία προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κάθε εκτιμητή από 150 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την αξία και την κατηγορία του ακινήτου. Τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν είναι τα εξής:

1) Οικόπεδο με διώροφη κατοικία 615 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 217.700 ευρώ.

2) Γραφείου πρώτου ορόφου στη διασταύρωση της οδού Ερμού με την πλατεία Αγ. Ασωμάτων, 21,67 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιορισθεί στα 38.500 ευρώ.

3) Διαμέρισμα τρίτου ορόφου 81 τ.μ. στην Αγία Μαρίνα Στυλίδας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιορισθεί στα 55.000 ευρώ.

4) Διαμέρισμα πρώτου ορόφου 53 τ.μ. στον Άγιο Γρηγόριο Φθιώτιδας. Τιμή πρώτης προσφοράς 36.500 ευρώ.

5) Γραφείο πρώτου ορόφου στη διασταύρωση της οδού Ερμού με την πλ. Αγ. Ασωμάτων. Τιμή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ.

Πηγή: Δημοκρατία

Δημοσίευση στα Social Media