ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπάλλος Προβλήματα από τις πλημμύρες σε Ιόνιο, Εύβοια, Αττική, Κρήτη Ενας αγνοούμενος

1 min read

Συνεχίζεται το σφυροκόημα από την κακοκαιρία «Μπάλλος», ο οποίος σαρώνει στο πέρασμά του διάφορες περιοχές της χώρας


Προβλήματα από τις πλημμύρες εντοπίζονται σε Ιόνιο, Εύβοια, Κρήτη ενώ στην Αττική χαρακτηριστική ήταν η εικόνα του λεωφορείου που βούλιαξε στην παλαιά λεωφόρο Ποσειδώνας λόγω των υδάτων και χρειάστηκε  να σχηματίσουν αλυσίδα οι επιβάτες να διασωθούν.  

Σε ενημέρωση για το περιστατικό με το εγκλωβισμένο και στη συνέχεια πλημμυρισμένο λεωφορείο στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προέβη η διοίκηση της ΟΣΥ.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. ‘Αμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας.

Επισημαίνουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού, σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ και καταλήγει: «Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον βοσκό στην Εύβοια

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό 69χρονου βοσκού στην Εύβοια ο οποίος ενημέρωσε συγγενείς του ότι κυκλώθηκε από χείμαρρο και κάλεσε σε βοήθεια. Το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκαν η πόρτα και άλλα κομμάτια του οχήματος ανάμεσα στην περιοχή Τσακαίοι και Μεσοχώρια. Εχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στους Τσακαίους στη βόρεια Εύβοια και συνολικά επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 7 οχήματα και μία ομάδα διάσωσης της ΕΜΑΚ. Από αέρος έρευνες πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο

Επίσης, σύμφωνα με το evima, μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία και στα Μεσοχώρια Εύβοιας. Ο επαρχιακός δρόμος στο παραλιακό μέτωπο προς την παραλία Λιμνιώνα, «κόπηκε στα δύο» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες στην Εύβοια.

Σπίτια πλημμύρισαν στην Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή των Στυρων, σύμφωνα με το tvstar, ενώ στους Τσακαίους η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε οικογένεια που κινδύνεψε από την οικία τους που πλημμύρισε με το τοπικό μέσο να αναφέρει πως οι πλημμύρες να είναι από τον κεντρικό ποταμό που φούσκωσε από την ποσότητα των νερών.

Κέρκυρα: Αποκλεισμένα χωριά, «βομβαρδισμένο» οδικό δίκτυο και αμέτρητες υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα άφησε πίσω του ο «Μπάλλος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έφερε το νησί με το πέρασμά της η χθεσινή κακοκαιρία «Μπάλλος». Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια που «έπνιξαν» σπίτια και καταστήματα. Πέτρινες γέφυρες υποχώρησαν στο οδόστρωμα, χείμαρροι πλημμύρισαν παρασύροντας στο πέρασμά τους αυτοκίνητα. Ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, ενώ πνίγηκαν πολλά ζώα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες 495 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να διασώσουν και να μεταφέρουν 69 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ συνεχίζονται με αμείωτη προσπάθεια οι κοπές δέντρων που έφραξαν οδικά δίκτυα, καθώς και οι αντλήσεις υδάτων. Στο νησί βρίσκεται από χθες το βράδυ ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ), 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και η 5η Ε.Μ.Α.Κ. Ιωαννίνων.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Μέση και σε κάποια χωριά της Νότιας Κέρκυρας. Η γέφυρα της Άφρας έχει πέσει με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλά χωριά της Μέσης Κέρκυρας, ενώ δεν είναι προσβάσιμος ο επαρχιακός δρόμος προς το Νοσοκομείο Κέρκυρας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, Νίκος Μηλιώτης.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει και η εθνική οδός Κέρκυρας Λευκίμμης, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις στην περιοχή του Περάματος και της Μεσσογγής με αποτέλεσμα να «κοπεί» στη μέση το νησί για πολλές ώρες.

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο όμως χρειάζεται προσοχή λόγω κατολισθήσεων», επισημαίνει ο κ. Μηλιώτης.

Την ίδια ώρα τους κόπους μιας ζωής είδαν να καταστρέφονται πολλοί καταστηματάρχες, που μέσα σε λίγη ώρα είδααν τόνους νερού και λάσπης να πνίγουν τα καταστήματά τους στην περιοχή του Περάματος και της Μεσσογγής, αλλά και περιμετρικά της πόλης της Κέρκυρας.

Από τις πλημμύρες δεν γλίτωσαν και πολλά σπίτια κυρίως στην περιοχή του κάμπου του Ποταμού. Αμέτρητα είναι τα ζώα που έχασαν τη ζωή τους, καθώς παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και την υψηλή στάθμη που έφτασε το ποτάμι «Ποταμός», το οποίο υπερχείλισε σε πολλά σημεία.

Η κακοκαιρία οδήγησε στον αποκλεισμό και πολλών μαθητών γυμνασίων και λυκείων.

«Χρειάστηκε να φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία 50 μαθητές, καθώς δεν ήταν εφικτή η μεταφορά τους στη Νότια Κέρκυρα με κανένα οδικό μέσο, μετά και το “κλείσιμο” από την κακοκαιρία, της κεντρικής οδικής αρτηρίας του νησιού. Οι μαθητές θα μεταφερθούν σήμερα στα σπίτια τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Πέτρος Αγγελόπουλος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα κλειστά είναι τα σχολεία σε όλα τα νησιά του Ιονίου και τα μαθήματα γίνονται όπου είναι εφικτό, λόγω διακοπών ρεύματος και internet, διαδικτυακά.

Αυτή την ώρα έντονα είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε περιοχές της Άφρας, της Κυράς Χρυσικού, στου Γαστουρίου, στην Εθνική οδό Γύρου Αχιλλείου και στην Εθνική οδό Κέρκυρας Λευκίμμης στο ύψος του Περάματος και της Μεσσογγής.

«Βρισκόμαστε όλοι επί ποδός. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας και των δήμων της Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας, που επλήγησαν από τη θεομηνία, δεν έχουν σταματήσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας να επεμβαίνουν στο οδικό δίκτυο, προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει το νησί είναι δύσκολη. Εκτός από τις φυσικές καταστροφές είναι πολύ σοβαρές οι υλικές ζημιές που έχουν υποστεί συνάνθρωποί μας και θα πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειαρχης Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Νίκος Μηλιώτης. Ανέφερε πως πρώτο μέλημά του ήταν η διάσωση όσων κινδύνεψαν, χωρίς να κρύβει ωστόσο τους φόβους του «μήπως κάποιος συνάνθρωπός μας έχει κάπου εγκλωβιστεί ή αγνοείται και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό».

Μπάλλος» – Δήμαρχος Ιθάκης: Σπάσαμε τα πεζοδρόμια για να περάσει το νερό 

Μεγάλα προβλήματα και ζημιές προκάλεσε στην Ιθάκη η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Ο δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στις ζημιές από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το νησί.

«Σπάσαμε τα πεζοδρόμια για να περάσει το νερό», είπε και πρόσθεσε ότι δόθηκε μάχη για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Σημείωσε ακόμα ότι οι καταστροφές είναι μεγάλες και ότι το δημοτικό γήπεδο δεν υπάρχει, ενώ τόνισε ότι στο νησί έριξε τεράστια ποσότητα νερού.

Όπως είπε συνεργεία του Δήμου ξεκινούν να καθαρίσουν όσα φρεάτια μπορούν, ενώ ανέφερε ότι στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αιτωλοακαρνανία.

Σαρώνει και την Κρήτη η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το cretalive, τα «δόντια» της δείχνει και στην Κρήτη από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει το νησί. Ισχυροί άνεμοι σε ορισμένες περιπτώσεις με ριπές πάνω από…11 μποφόρ, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, χτυπούν την Κρήτη ενώ τεράστιες ποσότητες νερού πέφτουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στις περισσότερες περιοχές.

Οπως αναφέρει επίσης, το cretalive, πολλοί ήταν αυτοί που τρόμαξαν από την ένταση των καιρικών φαινομένων ατην Κρήτη τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι κεραυνοί που έκαναν τη νύχτα μέρα, η χαλαζόπτωση αλλά και οι σφοδροί άνεμοι δημιούργησαν μια απόκοσμη ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΕΚΑΒ δέχτηκε αρκετές κλήσεις για βοήθεια σε παθολογικά κυρίως περιστατικά ενώ βοήθεια ζητήθηκε, λόγω φόβου κυρίως, και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μάλιστα, στην περιοχή της Φορτέτσας, στο Ηράκλειο, η κακοκαιρία «Μπάλλος» φαίνεται να ευθύνεται για την πτώση καμινάδας στον δρόμο, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές και όχι τραυματισμούς.

Στο μεταξύ στην Αττική, άνοιξαν η λεωφόρος Κηφισού και η Παραλιακή, λίγο πριν τις 6.30 το πρωί. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, είχε αποφασιστεί να μείνει κλειστές από τη μία τη νύχτα έως τις 8 το πρωί, για την προστασία των οδηγών.

Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι κλειστά τα σχολεία στην Αττική, το Δημόσιο, με εξαίρεση τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Χωρίς σχολεία

Κλειστά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών παραμένουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε:

· Αττική (όπως και οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας, ΕΠΑΣ, του ΟΑΕΔ)

· Χαλκιδική

· Εύβοια

· Κέρκυρα

· Σάμο

· Ικαρία

· Ζάκυνθο

· Κεφαλονιά

· Ιθάκη

· στο Δήμο Μεσολογγίου

· σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

· σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κορίνθου (Δήμοι Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων)

· στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

· στο Δήμο Μονεμβασίας

· στο Δήμο Ευρώτα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα δικαστήρια και οι εισαγγελείες της Αττικής, με εξαίρεση τις υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Ισχυρή βροχόπτωση τη νύχτα στην Αττική

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε στην Αττική λίγο μετά τις 4 το ξημέρωμα, ωστόσο δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυρετωδώς εργάζονταν τα συνεργεία της πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα, ωστόσο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στην Αττική δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο θέμα τα ξημερώματα καθώς ειδοποιήθηκαν περισσότερο για διακοπές ρεύματος, οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Συνολικά από χθες το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 1.424 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο, κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. 

Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Αττικής παραμένουν σε γενική επιφυλακή, ενώ συνδρομή παρέχει η Περιφέρεια Αττικής με μηχανήματα έργου, ο Ε.Σ. 5 συνεργεία για άντληση υδάτων καθώς και μηχανήματα έργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μεγαλύτερο θέμα εντοπίστηκε σε Κέρκυρα και Ιθάκη.

Με προβλήματα η κυκλοφορία του Τραμ και την Παρασκευή

 Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα λειτουργίας του τραμ λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια των συρμών του τραμ διεξάγονται ως εξής: AΣKΛ. BOYΛAΣ – ΣYNTAΓMA – AΣKΛ.BOYΛAΣ – TPOKANTEPO KAI ΣYNTAΓMA – TPOKANTEPO

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η  κακοκαιρία – Αναλυτική πρόγνωση

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νότια 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, γρήγορα όμως στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει, στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.