ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
30 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μόσχα προς Ε.Μακρόν: «Να θυμάσαι πώς η πρώτη γαλλική εισβολή στην Ρωσία το 1812 κατέληξε με την κατάληψη του Παρισιού»!

1 min read

Μήνυμα στην Γαλλία και προσωπικά στον Ε.Μακρόν για το πώς κατέληξε η προτελευταία γαλλική εισβολή στα ρωσικά εδάφη το 1812 (η τελευταία το 1919, απλά τελείωσε με την συντριβή του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος, δυστυχώς μαζί με το αντίστοιχο ελληνικό στην Ουκρανία) έστειλε ο εκπρόσωπος του Μ. Ζαχάροβα, προειδοποιώντας εμμέσως μέχρι και με νέα προέλαση των ρωσικών στρατιών στο ίδιο το Παρίσι!

Συγκεκριμένα συνεχάρη… προσωπικά με μία έντονη σκωπτική διάθεση την δήμαρχο του Παρισιού, Άνε Ινταλγκό (Anne Hidalgo) και τον Ε.Μακρόν για την 210η επέτειο από την είσοδο του ρωσικού στρατού στο Παρίσι μετά τη ρωσική νίκη στον πόλεμο του 1812!

Και συνεχίζει: «Στην εγχώρια ιστοριογραφία, αυτή η εκστρατεία χαρακτηρίζεται ως εκστρατεία του ρωσικού στρατού, κατά την οποία, μαζί με τους στρατούς των συμμάχων τότε , Πρωσία, Αυστρία, Σουηδία, Βρετανία απελευθέρωσαν την Γαλλία από την καταπίεση του Βοναπάρτη», τονίζει η ίδια.

«Η Ρωσία έπαιξε ζωτικό ρόλο στην αποτροπή εδαφικού ακρωτηριασμού των γαλλικών συνόρων και πήρε υπό την προστασία της γαλλικές πόλεις, αποτρέποντας τη λεηλασία τους από τα πρωσικά και αυστριακά στρατεύματα (μεγάλο ρόλο έπαιξε και ο Καποδίστριας).

Ο ρωσικός στρατός, με διάταγμα του Αλέξανδρου Α’ ( μετά από εισήγηση του Κόμη Καποδίστρια), εξασφάλισε το απαραβίαστο των συλλογών του Λούβρου και άλλων γαλλικών μουσείων και ιστορικών μνημείων», υπενθύμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Καποδίστριας εκείνος που υπέγραψε και την Συνθήκη των Παρισίων για λογαριασμό της Ρωσίας τον Νοέμβριο του 1815, παίζοντας ο ίδιος τεράστιο ρόλο στην νέα Ευρώπη.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.