ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μόσχα προς Αθήνα για παράδοση ελληνικών όπλων ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία: «Απερίσκεπτη και ριψοκίνδυνη κίνηση»

1 min read

Προειδοποίηση στην Αθήνα να μην προχωρήσει στην παραχώρηση στην Ουκρανία ρωσικής κατασκευής όπλων που αγοράστηκαν απ’ευθείας από την Ρωσία, απεύθυνε η Μόσχα, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές από την ρωσική πρωτεύουσα

Οι ρωσικές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «Θα ήταν εχθρική ενέργεια τυχόν απόφαση μεταφοράς των S-300 ή των Tor-M1 ή OSA AK (SA-8b) στην Ουκρανία».

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «Μια τέτοια κίνηση από την Αθήνα θα ήταν απερίσκεπτη εκδήλωση εχθρότητας προς την Ρωσία, και επίσης ένα ριψοκίνδυνο βήμα εις βάρος των δικών της εθνικών συμφερόντων.

Μία τέτοια απόφαση της Ελλάδας θα αγνοούσε τις διεθνείς συμβάσεις για το εμπόριο όπλων και τις σχετικές διμερείς συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Ρωσία».

Τι εννοεί η Μόσχα: Τα αντιαεροπορικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς S-300 και τα SHORADS Tor-M1 και τα παλαιότερα OSA AK (SA-8b) έχουν αγοραστεί από την Ρωσία η οποία δίνει και το διεθνές, κατά νόμον, «πιστοποιητικό τελικού χρήστη».

Και στην περίπτωση των S-300 που είχαν αγοραστεί από την Κύπρο, για να μεταβιβαστούν μετά στην Ελλάδα, δόθηκε αυτό το πιστοποιητικό και η τελική έγκριση από την Ρωσία.

Οτιδήποτε άλλο, είναι παράνομο και στην Αθήνα το ξέρουν αυτό.

Μπορεί να δώσει κάποια ρωσικής κατασκευής ή σχεδίασης συστήματα η Ελλάδα στην Ουκρανία;

Ναι, όπως έδωσε και την πρώτη παρτίδα.

Αλλά αυτά ήταν ρωσικής κατασκευής ή ρωσικής σχεδίασης (BMP-1, αντιαρματικά RPG-18, ελαφρύ οπλισμό, πυρομαχικά κλπ.) που τα είχε παραλάβει ο Ελληνικός Στρατός από την πρώην Ανατολική Γερμανία, μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών.

Δηλαδή, τυπικά ήταν γερμανικής ιδιοκτησίας και η μεταβίβασή τους στην Ουκρανία έγινε με την άδεια του Βερολίνου.

Μπορούν να μεταβιβαστούν άλλα όπλα στην Ουκρανία χωρίς να μπορεί να θέσει θέμα νομιμότητας  η Ρωσία;

Ναι, τα δίδυμα ρυμουλκούμενα α/α πυροβόλα ZU-23-2, που είχαμε προμηθευτεί σε 500 μονάδες και αποδείχθηκαν εξαιρετικά εύστοχα και πολύτιμα και σε αποστολές υποστήριξης, τα υπόλοιπα BMP-1 (έχουν απομείνει περί τις 60 μονάδες και γ’αυτό οι ΗΠΑ δίνουν τα 60 Μ2 Bradley) και κυρίως τα 115 ρουκετοβόλα RM-70 που αποτελούν «καρφί στο μάτι» της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου και θα αποτελούσαν εξαιρετικά πολύτιμη βοήθεια στον Ζελένσκι, αλλά και στην ελληνική κυβέρνηση, που προσπαθεί… φιλότιμα να αφοπλίσει το Αιγαίο.

Δηλαδή δεν χρειάζεται να στείλουμε πυραυλικά α/α συστήματα S-300,Tor-M1 και OSA AK, αλλά θα μπορούσαμε να αρκεστούμε και στα προαναφερόμενα, που θεωρείται έτσι ή αλλιώς βέβαιο ότι θα πάνε στην Ουκρανία και φυσικά θα απομακρυνθούν από τα νησιά του Αιγαίου.

Θα ήταν ευχαριστημένες οι ΗΠΑ και η Ουκρανία;

Ναι, ειδικά για τα RM-70.

Τα τσεχικά RM-70 (η έκδοση των ρωσικών ρουκετοβόλων BM-21) έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με τις ρουκέτες των 122 χλστ. και όπως είπε ο Ζελένσκι στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Κ.Μητσοτάκη, «Εχουμε ανάγκη να μας ενισχύσετε σε πυροβολικό»

Και η Ρωσία δεν θα μπορεί να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο λόγω «παράνομης επανενεξαγωγής όπλων, δηλαδή χωρίς την άδειά της»

Άλλωστε μην ξεχνάμε και την δήλωση του μόνιμου απεσταλμένου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κριμαία, Georgiy Muradov, για τους S-300PMU1, προ καιρού: «Μια τέτοια κίνηση από την Αθήνα θα ήταν απερίσκεπτη εκδήλωση εχθρότητας προς την Ρωσία, και επίσης ένα ριψοκίνδυνο βήμα εις βάρος των δικών της εθνικών συμφερόντων».

Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, καλύτερα να μην στο σκεφτόμαστε καν…

Τα παραπάνω που αναφέρουμε δεν περιέχουν καν μελέτη και ανάλυση του στοιχείου της αμυντικής απογύμνωσης της χώρας, ειδικά με την παραχώρηση των RM-70, η οποία, ουδόλως δείχνει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση της Αθήνας…

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.