ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μόσχα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από την ανάπτυξη αμερικανικών όπλων στο Διάστημα

1 min read

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για δοκιμές πυραύλων για να αποσπάσουν την προσοχή από την ανάπτυξη αμερικανικών όπλων στο Διάστημα, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι κατηγορίες του στρατού των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου δεν είναι παρά μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από την πραγματικότητα, ότι η ίδια η Αμερική αναπτύσσει όπλα στο Διάστημα, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Φαίνεται να αντιμετωπίζουμε μια στοχευμένη εκστρατεία που ξεκίνησε η Ουάσινγκτον για να δυσφημίσει τις ρωσικές δραστηριότητες στο Διάστημα και τις ειρηνικές πρωτοβουλίες μας για να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μια κούρσα εξοπλισμών στο Διάστημα» δήλωσε η κ. Ζαχάροβα, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Η αμερικανική διαστημική διοίκηση κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δοκίμασε έναν αντι-δορυφορικό πύραυλο την Τετάρτη, ισχυριζόμενη ότι η δοκιμή ήταν «ένα ακόμη παράδειγμα πως οι απειλές για τα αμερικανικά και συμμαχικά διαστημικά συστήματα είναι πραγματικές, σοβαρές και αυξανόμενες».

Την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον είχαν συμφωνήσει να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας για το Διάστημα και η Ρωσία αναμένει απάντηση στις προτάσεις της σχετικά με την ατζέντα του διαλόγου τις επόμενες εβδομάδες.

«Στην πράξη, η σύνθεση της ομάδας δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί. Είμαστε στο στάδιο του συντονισμού της ατζέντας, δηλαδή των θεμάτων βάσει των οποίων θα συνεχιστούν οι εργασίες», είπε.

Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.