ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μόσχα: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή από την ανάπτυξη αμερικανικών όπλων στο Διάστημα

1 min read

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για δοκιμές πυραύλων για να αποσπάσουν την προσοχή από την ανάπτυξη αμερικανικών όπλων στο Διάστημα, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι κατηγορίες του στρατού των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για δοκιμή αντι-δορυφορικού πυραύλου δεν είναι παρά μια προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή από την πραγματικότητα, ότι η ίδια η Αμερική αναπτύσσει όπλα στο Διάστημα, ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Φαίνεται να αντιμετωπίζουμε μια στοχευμένη εκστρατεία που ξεκίνησε η Ουάσινγκτον για να δυσφημίσει τις ρωσικές δραστηριότητες στο Διάστημα και τις ειρηνικές πρωτοβουλίες μας για να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μια κούρσα εξοπλισμών στο Διάστημα» δήλωσε η κ. Ζαχάροβα, μιλώντας σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Η αμερικανική διαστημική διοίκηση κατηγόρησε τη Ρωσία ότι δοκίμασε έναν αντι-δορυφορικό πύραυλο την Τετάρτη, ισχυριζόμενη ότι η δοκιμή ήταν «ένα ακόμη παράδειγμα πως οι απειλές για τα αμερικανικά και συμμαχικά διαστημικά συστήματα είναι πραγματικές, σοβαρές και αυξανόμενες».

Την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον είχαν συμφωνήσει να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας για το Διάστημα και η Ρωσία αναμένει απάντηση στις προτάσεις της σχετικά με την ατζέντα του διαλόγου τις επόμενες εβδομάδες.

«Στην πράξη, η σύνθεση της ομάδας δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί. Είμαστε στο στάδιο του συντονισμού της ατζέντας, δηλαδή των θεμάτων βάσει των οποίων θα συνεχιστούν οι εργασίες», είπε.

Σπούτνικ

Δημοσίευση στα Social Media