ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μήνυμα του 112 για την επέλαση του «Διομήδη» στη Μαγνησία – Εκκένωση χωριών λόγω της κακοκαιρίας

1 min read

Έκτακτη ενημέρωση από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας, ενώ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μίλησε για τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο και οι αρμόδιοι φορείς για την κακοκαιρία «Διομήδης».

Ειδοποίηση μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» έλαβαν οι κάτοικοι της Μαγνησίας το απόγευμα της Τρίτης (11/01) για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που σχετίζονται με την κακοκαιρία «Διομήδης».

Σύμφωνα με το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας, καλούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής να μείνουν σπίτι και να αποφύγουν οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος τραυματισμού ή εγκλωβισμού διερχομένων πολιτών.

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρας μας και την κακοκαιρία «Διομήδης» μίλησε στο Mega ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Η κακοκαιρία χτύπησε περισσότερο τη Θεσσαλία. Ο όγκος νερού στη Μαγνησία έχει φτάσει πάνω από τα 120 εκατοστά, ενώ σε ετήσια βάση στην Αττική έχουμε 400 εκατοστά. Έχουμε στείλει μέσω του 112 μήνυμα έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Μαγνησίας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο» εξήγησε ο υπουργός.

Ο ίδιος τόνισε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και νοτίου Αιγαίου, την Αστυνομία καθώς και τις εταιρείες που έχουν σχέση με τις Εθνικές Οδούς, με τις οποίους και συσκέφθηκε.

«Είμαστε σε συνεχή επιφυλακή μετά τον σεισμό και τις χιονοπτώσεις στη Φλώρινα και παρακολουθούμε το φαινόμενο» συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Προληπτικές εκκενώσεις σε χωριά της Μαγνησίας

Ο υπουργός εκτίμησε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα μεταφερθούν προς Βοιωτία και Φωκίδα και για αυτό έχει έρθει σε επαφή με τις εταιρείες διαχείρισης και κατασκευής δρόμων των συγκεκριμένων περιοχών.

Προληπτικά ήδη, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την Αστυνομία έχει προχωρήσει σε εκκενώσεις χωριών στην περιοχή της Μαγνησίας.

«Το πρόβλημα συνεχίζεται, κάναμε και προληπτικές εκκενώσεις, ζητήσαμε από χωριά να κάνουν προληπτική εκκένωση, οι οποίες διεξήχθησαν με τάξη και ασφάλεια» επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

«Σε τέτοιες στιγμές, χρειάζεται η απόλυτη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, αλλά και των πολιτών» κατέληξε ο υπουργός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.