ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μίνι lockdown σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα – Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές

1 min read

Χρήση μάσκας παντού, λουκέτο στην εστίαση στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, στα γυμναστήρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους βάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία του κορονoϊού στη χώρα – Τα μέτρα ισχύουν από την Τρίτη (03/11) και για έναν μήνα

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.

Συνοπτικά ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα εξής: Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, εφαρμογή τηλεργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πλήρης τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια, όχι συναθροίσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να «κινηθούμε προληπτικά, με δυναμικό σχέδιο τον Νοέμβριο» ώστε να αποφύγουμε ένα καθολικό lockdown, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία.

Ποιες περιοχές είναι «πορτοκαλί» και ποιες «κόκκινες»

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο είναι η Αττική, η Βοιωτία, τα Τρίκαλα, η Ημαθία, η Πιερία, η Πέλλα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Δράμα, η Καβάλα, η Ξάνθη, ο Έβρος και η Νάξος.

«Κόκκινες» είναι οι περιοχές: Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Σέρρες.

Ποια μέτρα θα ισχύουν στη Ζώνη Επιτήρησης

Στην πρώτη θα συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές που έχουν παρουσιάσει λίγα κρούσματα, όσες ζώνες μέχρι σήμερα ήταν στο «πράσινο» και το «κίτρινο».

Σε αυτήν θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.

Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις

Ποια μέτρα θα ισχύουν στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί».

Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική.

Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια.

Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Τι μένει ανοικτό

Την ίδια στιγμή, διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ακόμα: «Σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων. Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Για να το πω διαφορετικά, δεν μιλάμε για συνολικό “πάγωμα” της καθημερινότητας. Γιατί θα το επαναλάβω: Ένα καθολικό lockdown αποτελεί το ύστατο βήμα, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία, ναρκοθετώντας παράλληλα την επόμενη μέρα της χώρας σε πολλούς τομείς».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.