ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μη περικοπή συντάξεων με αντάλλαγμα την μη εφαρμογή του συνόλου των αντιμέτρων του 2019 πρότεινε η κυβέρνηση στους θεσμούς

1 min read

Τη μη  μη περικοπής των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019 αλλά και τη διατήρηση των αντιμέτρων του 2019 ύψους 2 δισ. που έχουν ανακοινωθεί έθεσαν οι Τασακαλώτος και Χουλιαράκης  στην πρώτη συνάντηση με τους  θεσμούς.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η ελληνική πλευρά υποστήριξε ότι υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για να προχωρήσουμε χωρίς την «βαρβαρότητα» όπως αποκάλεσε το ψηφισμένο από την κυβέρνηση μέτρο είπε της περικοπής των συντάξεων.

Ο κ. Τσακαλώτος  πρότεινε την διάχυση των αντιμέτρων του 2019 τα οποία αποτυπώνονται στο Μεσοπρόθεσμο στα 2 δισ. ευρώ σε 4 χρόνια, σε ορίζοντα τετραετίας μέχρι το 2022.

Σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πηγή στη συνάντηση το ΔΝΤ το οποίο είχε επιμείνει σε αντίθετη κατεύθυνση στο παρελθόν δεν έθεσε ζήτημα διαρθρωτικής διάστασης του μέτρου. Εξετάστηκε αποκλειστικά από τη δημοσιονομική σκοπιά, στην οποία κατά τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης η ακύρωση της περικοπής των συντάξεων δεν οδηγεί σε απώλεια του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2019 αφήνοντας και κάποιο δημοσιονομικό χώρο για αντίμετρα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το Eurogroup τελικά να απορρίψει το ενδεχόμενο ακύρωσης του ψηφισμένου μέτρου ο κυβερνητικός αξιωματούχος εκτίμησε πως εφόσον υπάρξει συμφωνία τόσο για τους αριθμούς όσο και για τη μη διαρθρωτική φύση του μέτρου  δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση