ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μέτρα που δείχνουν… lockdown το 2022: Κλείσιμο εστίασης στις 22:00 και νέες απαγορεύσεις για ανεμβολίαστους

1 min read

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει σήμερα το πρωί την καθιερωμένη σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της επιτροπής των «ειδικών» για να αξιολογηθούν τα δεδομένα για την πορεία του κορωνοϊού. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη συζητήσει με τους «ειδικούς» την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων και αυτά που αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα είναι τα εξής: 

Πρώτον, την επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα κριτήρια να είναι ηλικιακά και να κατέβει ο πήχης από τα 60 έτη που είναι σήμερα στα 50. Ωστόσο εξετάζεται και ο παράγοντας «συννοσηρότητα», δηλαδή να επεκταθεί σε πολίτες με νοσήματα τα οποία μπορούν να τους οδηγήσουν σε… περιπέτειες.

Δεύτερον, την καθιέρωση 7μηνης ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά και τη δεύτερη δόση, για όλους τους πολίτες. ‘Έτσι, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέσα στο διάστημα αυτό, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και θα χάνει κάθε προνόμιο του εμβολιασμένου.

Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων συζητείται και η απαγόρευση των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

  • Στο τραπέζι και η πρόταση για περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης από τις 24.00 που είναι σήμερα, στις 23.00 ή ακόμα και στις 22.00, αλλά και η μείωση της χωρητικότητας στα καταστήματα εστίασης, δηλαδή λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.