ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μετά τις 20 Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με Pfizer

1 min read

Ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών τέθηκε στο επίκεντρο της αποψινής ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19 από το Υπουργείο Υγείας, με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τις συγκεκριμένες ηλικίες δεν αναμένεται στη χώρα μας νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου.

«Η μελέτη αποτελεσματικότητας έδειξε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες», είπε η κα Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στον εν λόγω εμβολιασμό, συμπληρώνοντας ότι «το εμβόλιο δεν θα έρθει πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το νωρίτερο… Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια, θα έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία», είπε, συμπληρώνοντας ότι το επόμενο διάστημα η επιτροπή θα γνωμοδοτήσει για τη χορήγηση εμβολίων σε παιδιά 5-11 ετών.

Αναφερόμενη δε στην παραλλαγή Όμικρον, η εμφάνιση της οποίας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει αναστάτωση σε ολόκληρο τον πλανήτη, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε πως «χρειάζεται ψυχραιμία για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον. Δεν είναι γνωστό πόσο μεταδοτική είναι, αν και αναμένεται η μεταδοτικότητα να είναι αυξημένη. Επίσης απασχολεί αν προκαλεί βαρύτερη νόσο. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αναμένονται λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους και επαναλοιμώξεις, ωστόσο εκτιμάται ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μάλλον μικρό».

«Έχει δημιουργηθεί ο φόβος ότι μπορεί τα εμβόλια να είναι αναποτελεσματικά. Ο ιός στον συνεχή ανταγωνισμό του με τον άνθρωπο μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα, σε βαθμό που δεν είναι ακόμη γνωστός. Σύμφωνα με μελέτη σε προηγούμενες μεταλλάξεις, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία με τα κύτταρα μνήμης έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τις παραλλαγές του ιού. Επομένως ο εμβολιασμός, παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας λόγω των παραλλαγών, εξακολουθεί να είναι ασπίδα προστασίας», είπε αναφερόμενη στην αποτελεσματικότητα ή μη των εμβολίων απέναντι στην «Όμικρον».

Παρακολουθήστε την αποψινή ενημέρωση:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.