ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών

1 min read

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών και της προκήρυξής τους. Τις τελευταίες ώρες όλες οι πληροφορίες ενισχύουν το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δημοσιοποιήσει δύο κομβικές ημερομηνίες. 

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ημέρα διάλυσης του κοινοβουλίου, όταν και επίσημα θα εκκινήσει η προεκλογική περίοδος. 

Την Κυριακή 9 Απριλίου, ημέρα που θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για να γίνει αυτό ο πρωθυπουργός εξετάζει δύο επιλογές

Η πρώτη είναι να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, της προσεχούς Τρίτης. Πρόκειται για την τακτική συνεδρίαση για τον μήνα Φεβρουάριο.

Η δεύτερη είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια ενός δεύτερου υπουργικού συμβουλίου τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. Ένα υπουργικό συμβούλιο που θα έχει βασικό θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού. Οι ανακοινώσεις για τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσουν στις κάλπες της 9ης Απριλίου σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνουν μέσα από ένα τηλεοπτικό μήνυμα του κ.Μητσοτάκη μερικές ώρες πριν από την συνεδρίαση του υπουργικού, το οποίο σε αυτό το ενδεχόμενο θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φαίνεται να έρχεται πιο κοντά προς το ενδεχόμενο της ανακοίνωσης της εκλογικής ημερομηνίας μέχρι τις αρχές Μαρτίου προκειμένου να μπει τέλος στην εκλογολογία  που σέρνεται από τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορά στην ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες. Άλλωστε η κυβέρνηση έφτασε και τυπικά στο τέλος της τετραετίας και πλέον οι εκλογές είτε γίνουν Απρίλιο είτε Μάιο δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά. 

Σε κάθε περίπτωση οι κομματικές μηχανές της ΝΔ έχουν ανεβάσει στροφές. Με την προκήρυξη των εκλογών θα δοθούν στη δημοσιότητα στο σύνολο τους οι εκλογικές λίστες του κυβερνώντος κόμματος. Αυτή την στιγμή τα κενά είναι ελάχιστα καθώς σχεδόν το 90% των ψηφοδελτίων είναι έτοιμα. Η ανανέωση αγγίζει το 40% καθώς σχεδόν το σύνολο των βουλευτών που απαρτίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, με τρεις πιθανότατα εξαιρέσεις, οικεία βούληση. 

Εκτός από τον Κώστα Καραμανλή, στη λίστα δε θα περιλαμβάνονται ο Γιώργος Βαγιωνάς στην Χαλκιδική και η Γεωργία Μαρτίνου στο υπόλοιπο Αττικής. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.