ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλη νίκη για τον Χαφτάρ: Η Τρίπολη απέτυχε να καταλάβει την στρατηγική αεροπορική βάση της Al-Watiya

1 min read

Σε πανωλεθρία για τους ισλαμιστές μισθοφόρους της Τρίπολης κατέληξε η επιχείρηση για την ανακατάληψη της αεροπορικής βάσης Al-Watiya η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης.

Όπως αναφέρει ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» τουλάχιστον 31 μισθοφόροι της Τρίπολης σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών και ακόμη 250 τραυματίστηκαν σήμερα, αλλά σύμφωνα με νεότερες πληρ4οφορίες οι  τραυματίες είναι 105 και οι νεκροί 40.

Την επιχείρηση για την ανακατάληψη της βάσης ξεκίνησαν οι δυνάμεις της Τρίπολης με βομβαρδισμό από πυροβόλα προκειμένου να ανοίξουν στη συνέχεια διαδρόμους για τις δυνάμεις του GNA προκειμένου να καταλάβουν την αεροπορική βάση την οποία όμως τελικά απέτυχαν να καταλάβουν.

Μάλιστα ο LNA έδωσε “ονόματα και διευθύνσεις”  όσων ένοπλων του GNA σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της μάχης.

Τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν προβάλει αρκετά την επίθεση ως ένα σημαντικό ορόσημο για την έλβαση του πολέμου στη χώρα, έχοντας ελπίδες ότι οι δυνάμεις του GNA θα επικρατήσουν. Εις μάτην όμως.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της Τρίπολης και όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ διατείνονται σκότωσαν τον διοικητή της βάσης.

«Ο διοικητής της δύναμης προστασίας της βάσης  Al-Watiya της τρομοκρατικής παραστρατιωτικής οργάνωσης του Χαφτάρ, Osama Meseik σκοτώθηκε σήμερα μετά την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων», αναφέρει το Anadolu επικαλούμενο τηλεοπτικό σταθμό της Τρίπολης.

Η σημασία της βάσης Al-Watiya είναι μεγάλη καθώς πρόκειται για το κυριότερο αεροδρόμιο της περιοχή μετά το διεθνές αεροδρόμιο του Μίτιγκα στην Τρίπολη.

Η βάση βρίσκεται στην κατοχή των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ από  το 2014.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τον Σάρατζ ότι η κατάληψη της βάσης θα ήταν θέμα ωρών είπε  σε τηλεοπτική του ομιλία τη Δευτέρα, ότι «σύντομα θα έχουμε καλά νέα από την Λιβύη», εννοώντας την επίθεση των δυνάμεων της Τρίπολης στην Al-Watiya.

Τελικά  τα καλά αυτά νέα δεν ήρθαν αφού οι δυνάμεις του GNA «έσπασαν» τα μούτρα τους στην περίμετρο της βάσης…

Δημοσίευση στα Social Media