ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μεγάλη επιχείρηση ΣΥΡΙΖΑ για να λεηλατήσει το ΚΙΝΑΛ προεκλογικά -Ο εφιάλτης της ήττας

1 min read

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για άλωση του ΚΙΝΑΛ μπαίνει από σήμερα σε πλήρη εφαρμογή και αναμένεται να ξεδιπλωθεί όλο το διάστημα που απομένει, έως ότου στηθούν οι κάλπες.

Ο στόχος είναι προφανής. Έχοντας υποστεί ήττα στο «αριστερό πλεονέκτημα», λόγω της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο και της προσχώρησης προθύμων από τον χώρο της λαϊκής δεξιάς, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει συντονισμένα τον διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ, ώστε και τους ψηφοφόρους του να υφαρπάξει και να σπάσει την πολιτική απομόνωση, που του κοστίζει εκλογικά. Επίδικο οι αντιδεξιοί ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής και οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που στις εκλογές του 2015 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι αποτυχίες με τους κηπουρούς και την Παπακώστα

Μπορεί η προσχώρηση πρώην «κηπουρών» του Γιώργου Παπανδρέου, τύπου Θάνου Μωραΐτη, να μην απέδωσε τα αναμενόμενα, μπορεί η παρουσία πολιτικών «προσωπικοτήτων» όπως η Κατερίνα Παπακώστα και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να μην προσδίδουν άρωμα κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ -αλλά να αναδεικνύουν τον κυνισμό της ομάδας του Μαξίμου– αλλά τώρα η επιχείρηση μπαίνει σε νέα φάση.

Οργή Γεννηματά για την απόπειρα περιθωριοποίησης του ΚΙΝΑΛ

Κινήσεις και στελέχη από τον χώρο της κεντροαριστεράς, συντονίζονται υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού και προωθούν το σχέδιο της επανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, που με άλλα λόγια είναι η δορυφοροποίηση και η περιθωριοποίηση του ΚΙΝΑΛ και η υφαρπαγή των ψηφοφόρων του. Ένα σχέδιο για την δημιουργία ενός νέου πόλου της κεντροαριστεράς, υπό την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, που προκαλεί την οργή της Φώφης Γεννηματά και που φρόντισε από την πρώτη στιγμή να κόψει κάθε είδους επικοινωνία.

Η Κεντροαριστερά και συμφωνία των Πρεσπών

Το πρώτο βήμα έγινε προ ημερών με την εκδήλωση για την Συμφωνία των Πρεσπών στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί επιχειρήθηκε να επαναχαραχθούν τα όρια αριστεράς- δεξιάς, με βάση την τοποθέτηση πάνω στην Συμφωνία. Η αριστερά λέει ναι στην Συμφωνία, η δεξιά όχι, συνεπώς οι γνήσιοι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς πρέπει να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το ΚΙΝΑΛ, που σύρθηκε πίσω από την ΝΔ, ήταν η λογική του εγχειρήματος. Το οφέλη όμως ήταν περιορισμένα και λόγω της μαζικής αντίδρασης στην Συμφωνία και λόγω της προσπάθειας του πρωθυπουργού να εργαλειοποιήσει την Συμφωνία για μικροκομματικά οφέλη.

Η κίνηση «Γέφυρα» 

Σήμερα γίνεται το δεύτερο βήμα, με την συνέντευξη τύποι που θα δώσουν στην Στοά του Βιβλίου τα μέλη της κίνησης «Γέφυρα» -ο τίτλος είναι ενδεικτικός και παραπέμπει στις γέφυρες που θέλουν να στηθούν ανάμεσα στους δυο χώρους- όπου θα παρουσιάσουν και προγραμματικό κείμενο με υπογραφές από 100 περίπου στελέχη του χώρου. Πρωταγωνιστές στην σημερινή εκδήλωση είναι οι καθηγητές Νίκος Μουζέλης και Αντώνης Λιάκος, πρώην οπαδοί του εκσυγχρονιστικού σχεδίου του Κώστα Σημίτη, τον πρώην στέλεχος του ΚΚΕεσ Σωτήρης Βαλντέν, ο δημοσιογράφος και πολιτικός φίλος του Φώτη Κουβέλη Παναγιώτης Παναγιώτου, η Μαρία Ρεπούση, πρώην στέλεχος και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ο Κώστας Παπαϊωάννου της Κίνησης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η συνδικαλίστρια Φωτεινή Σιάνου και ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης. Το κείμενο θα ασκεί κριτική μεν στα πεπραγμένα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά θα καλεί σε μια νέα αρχή, με την συνεργασία των δυο κομμάτων.
Η εποχή που όπως έλεγε ο Νίκος Φίλης, «το ΠΑΣΟΚ βρωμάει» έχει παρέλθει οριστικά.
Τώρα η εκλογική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ, περνά μέσα άπω την απορρόφηση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Εμπάργκο από ΚΙΝΑΛ στην ομιλία Μπούλμαν 

Η τρίτη προσπάθεια για την λαφυραγώγηση των ψηφοφόρων του σοσιαλιστικού μπλοκ γίνεται στις 4 Μαΐου υπό τις ευλογίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος σε μια εκδήλωση που οργανώνει η Λούκα Κατσέλη και θα μιλήσουν οι Ούντο Μπούλμαν επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Θεωρητικά στόχος της εκδήλωσης είναι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων εν όψει ευρωεκλογών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και αυτήν την πρωτοβουλία να την εντάξει στο σχέδιο του για σύγκλιση με το ΚΙΝΑΛ. Ο στόχος είναι τόσο προφανής και το φλερτ των Ευρωπαίων σοσιαλιστών με τον Αλέξη Τσίπρα τόσο ορατός, που η γραμμή από την Φώφη Γεννηματά είναι κάθετα αρνητική. Ο Γιώργος Παπανδρέου που πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ ήλπιζαν ότι θα δώσει το παρόν δεν θα παραστεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε επίσης όχι και τελικά την εκδήλωση θα κλείσει ο Αλέξης Τσίπρας. Από το ΚΙΝΑΛ έχει βγει εμπάργκο.

Η επιχείρηση όμως θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και θα κορυφωθεί με την ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα υπάρχουν ακούγεται, πολλά στελέχη της κεντροαριστεράς. Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερά πίσω από την ΝΔ πάνω άπω 10 μονάδες και το ΚΙΝΑΛ να διατηρεί ένα κρίσιμο ποσοστό της τάξης του 6-7%, η λαφυραγώγηση του χώρου του πρώην ΠΑΣΟΚ, είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.