ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μαζικές προσβολές από Ρωσία με πυραύλους Iskander-M σε Πολτάβα, Οδησσό και Κριβόι Ρογκ ως αντίποινα στο μακελειό του Crocus Hall

1 min read

Μεγάλη βαλλιστική επίθεση με βλήματα Iskander-M εξαπέλυσε ο ρωσικός Στρατός κατά των ουκρανικών δυνάμεων σε Πολτάβα, Οδησσό και Κριβόι Ρογκ, ως αντίποινα για της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus Hall της Μόσχας, υπεύθυνους για τους οποίους ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατονόμασε τους Ουκρανούς.

Κτυπήθηκαν κρατικά διοικητικά κέντρα και αποθήκες όπλων από βολές δώδεκα βαλλιστικών βλημάτων.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να χτυπούν ουκρανικές υποδομές τον Οκτώβριο, μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις αρχές, βρίσκεται η SBU.

Η ενέργεια, η αμυντική βιομηχανία και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις διαχείρισης βομβαρδίζονται.

Η πίεση της κοινής γνώμης στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν για την τιμωρία των υπεύθυνων της τρομοκρατικής επίθεσης, φαίνεται ότι αλλάζει την τακτική των ρωσικών δυνάμεων και είναι η δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα που συμβαίνει τέτοια επίθεση.

Μέσα στη νύχτα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του pronews.gr για μαζική απογείωση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών και συγκεκριμένα, 14 Tu-95MS και  12 Tu-22M3 εξοπλισμένων με πυραύλους cruise Kh-101 και Kh-22, καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη προχώρησαν σε ισοπεδωτικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο, στο Λβιβ και στο Νικολάεφ.

Η Πολτάβα είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Πολτάβα, στην ανατολική-κεντρική Ουκρανία. Το 2015 υπολογίζεται ότι είχε 294.020 κατοίκους και αποτελεί έναν από τους νέους στόχους των ρωσικών δυνάμεων

Η Οδησσός είναι ο μεγάλος στόχος στα ανατολικά των Ρώσων και η κατάληψή της θεωρείται κρίσιμη για να μπορέσει να ενωθεί η Ρωσία με την Υπερδνειστερία και να μετατρέψει την Ουκρανία σε περίκλειση χώρα χωρίς έξοδο στην Μαύρη Θάλασσα.

Το Κριβί Ριχ ή Κριβόι Ροκ είναι πόλη της Ουκρανίας, στην Περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ. Με 629.695 κατοίκους είναι η όγδοη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και αποτελεί βασικό στόχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.