ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μαύρη Θάλασσα: Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «παρακολουθεί» το αμερικανικό πλοίο Mount Whitney

1 min read

Καρφωμένο το «βλέμμα» σε πλοίο της ναυτικής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μαύρη Θάλασσα έχει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, όπως μεταδίδουν τα ειδησεγραφικά πρακτορεία επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εν μέσω έντασης για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

«Οι δυνάμεις και τα μέσα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας άρχισαν να παρακολουθούν τις ενέργειες του πλοίου διοίκησης Mount Whitney του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο εισήλθε στη ζώνη της Μαύρης Θάλασσας στις 4 Νοεμβρίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Εκτός των άλλων, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί τις ενέργειες του αμερικανικού αντιτορπιλικού Porter που φέρει κατευθυνόμενους πυραύλους και εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα στις 30 Οκτωβρίου για να συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις με χώρες της Βορειοταλαντικής Συμμαχίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι το USS Mount Whitney έφτασε στην Κωνσταντινούπολη και ότι σύντομα θα ενώσει τις δυνάμεις του με άλλα πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να παρατηρήσουν το Mount Whitney «με κιάλια ή στο στόχαστρο των αμυντικών συστημάτων [τους]».

Την Τρίτη, ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανακοίνωσε ότι τα πλοία του είχαν προβάρει την καταστροφή εχθρικών στόχων και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είχαν τεθεί σε επιφυλακή στις βάσεις του στο Νοβοροσίσκ και στην Κριμαία, τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Η Ρωσία, η οποία διέκοψε τους δεσμούς της με το ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, διαμαρτύρεται συχνά για τη δραστηριότητα της συμμαχίας κοντά στα σύνορά της ή σε αυτό που θεωρεί μετασοβιετική σφαίρα επιρροής της.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.