ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μας δείχνουν τη Χάγη

1 min read

Η εφημερίδα αποκαλύπτει το μήνυμα των Βρυξελλών προς την Αθήνα για τα ελληνοτουρκικά.

Επιδιώξτε την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο και θα σας στηρίξουμε, λένε κορυφαίοι διπλωμάτες της Ε.Ε

Εναπόκειται στην τουρκική κυβέρνηση να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι έχει τη θέληση να συμβάλει στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής ή αν, αντιθέτως, θα συνεχίσει με την πρακτική της να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο και να αποτελεί παράγοντα αστάθειας και αναταραχής στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίσης γράφουν την άποψή τους οι: Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Αθανάσιος Δρούγος, Σάββας Καλεντερίδης, Πέτρος Λιάκουρας, Κώστας Υφαντής, Γεώργιος Φίλης.

Το μέλλον των ευρωτουρκικών και ελληνοτουρκικών σχέσεων πολύ δύσκολα θα βελτιωθεί αν δεν συντονιστούν οι δύο πλευρές για να προσφύγουν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με στόχο την επίλυση του ενός και μοναδικού ανοιχτού ζητήματος μεταξύ Ελλάδας και του Τουρκίας, δηλαδή της υφαλοκρηπίδας, μεταφέρουν  Ευρωπαίοι διπλωμάτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις από τα μετόπισθεν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Παρομοίως η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί, αν οι δύο πλευρές δεν επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού. Το μήνυμα προς την ελληνική πλευρά είναι απλό: «επιδιώξτε την προσφυγή στη Χάγη και θα σας στηρίξουμε

Δημοσίευση στα Social Media