ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μαροκινό πλοίο άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους με μετανάστες στη Μεσόγειο – Μια νεκρή

1 min read

Πυρ εναντίον σκάφους που μετέφερε μετανάστες στη Μεσόγειοάνοιξε το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου, με αποτέλεσμα να ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι τρεις να τραυματιστούν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των Αρχών, το Πολεμικό Ναυτικό«υποχρεώθηκε» να πυροβολήσει κατά του ταχύπλοου, καθώς ο Ισπανός κυβερνήτης «αρνήθηκε να υπακούσει» σε εντολές. Κατά την ίδια ανακοίνωση, το ταχύπλοο, με ισχυρή μηχανή, βρισκόταν εντός των μαροκινών χωρικών υδάτων στα ανοικτά του ΜντικΦνιντέκ.

Νεκρή είναι μια Μαροκινή, που υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι μετανάστες ήταν ξαπλωμένοι στο σκάφος και δεν ήταν ορατοί από τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ισπανός κυβερνήτης του ταχύπλοου δεν τραυματίστηκε και συνελήφθη. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 38.000 μετανάστες έχουν αφιχθεί δια θαλάσσης ή ξηράς στην Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Οι αρχές του Μαρόκοι ανέφεραν ότι στο ίδιο διάστημα έχουν αποτρέψει 54.000 απόπειρες παράτυπων μεταναστών να περάσουν τα σύνορα για να φτάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος. Από αυτούς τους επίδοξους μετανάστες οι 7.100 ήταν Μαροκινοί, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στο Μαρόκο έχουν κατακλυστεί από βίντεο που δείχνουν νεαρούς Μαροκινούς να κατευθύνονται στην Ισπανία με φουσκωτά πλοιάρια.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση