ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Lockdown και Καθαρά Δευτέρα Οι αποφάσεις της Επιτροπής υπό τη σκιά των δηλώσεων Κοτανίδου

1 min read

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να κάνει ειδική αναφορά στο τριήμερο που έρχεται και την Καθαρά Δευτέρα

Με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, 12 Μαρτίου, υπό τη σκιά των δηλώσεων της καθηγήτριας, Αναστασίας Κοτανίδου, περί κούρασης των μελών της και λάθη στη λήψη αποφάσεων, αναμένεται νέα παράταση του lockdown αλλά και οδηγίες για το πως θα περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί νέα παράταση του lockdown, ενώ αναφορικά με την Καθαρά Δευτέρα, πιθανότατα να γίνουν συστάσεις στους πολίτες, προκειμένου να μην ενταθεί το τρίτο κύμα διασποράς του κορονοϊού. Τις αποφάσεις της Επιτροπής των λομωξιολόγων θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης: AstraZeneca: Νέες μειώσεις στις παραδόσεις εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Πάντως για την Καθαρά Δευτέρα δεν υπάρχει καμία κυβερνητική εντολή για κλείσιμο των πάρκων της χώρας, ωστόσο δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε αυτά με όχημα εφόσον ανήκουν σε διαφορετικό δήμο από αυτόν που κατοικεί ο κάθε πολίτης. Επομένως και την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και επιτρέπουν μετακίνηση από δήμο σε δήμο μόνο εάν αυτή γίνεται χωρίς αυτοκίνητο, δηλαδή πεζή ή με ποδήλατο. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ειδική απαγόρευση για το πέταγμα χαρταετού, ωστόσο, οι κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι εάν κάποιος πολίτης πιαστεί σε έλεγχο να μετακινείται εκτός δήμου με αυτοκίνητο για να πετάξει χαρταετό θα του κοπεί πρόστιμο.

Παράλληλα υπάρχει σύσταση των αρμοδίων προς τους πολίτες να ακούσουν τις συστάσεις των ειδικών και να μην σημειωθούν εικόνες συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα για να μην υπάρξει επιπλέον διασπορά του κορονοϊού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.