ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λιβύη προς Τουρκία: Αποσύρετε τις δυνάμεις σας από τη χώρα –Τσαβούσογλου «Δεν φεύγουμε – Είμαστε εδώ με συμφωνία»!

1 min read

Αρνήθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αποσύρει η Τουρκία τις δυνάμεις της που διατηρεί στην Λιβύη ενώπιον της υπουργού εξωτερικών της Λιβύης Najla Mangoush, σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο θράσους.

Η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της, ζήτησε διπλωματικά η Τουρκία να αποσύρει τόσο τις δυνάμεις των μισθοφόρων που έχει στείλει στην βορειοαφρικανική χώρα  όσο και για τις δυνάμεις που διαθέτει η ίδια,λέγοντας πως «ζητήσαμε  την συνδρομή της Τουρκίας για την απομάκρυνση  των ξένων μισθοφόρων από την Λιβύη», για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση από τον Τσαβούσογλου  «ότι η Λίβυα υπουργός δεν εννοεί εμάς».

  • «Η Τουρκία (σ.σ. τουρκικός Στρατός) βρίσκεται στην Λιβύη βάσει συγκεκριμένης συμφωνίας. Έτσι δεν μπορεί να συγκρίνεται με τους ξένους μισθοφόρους και άλλες ξένες προς την Λιβύη ένοπλες ομάδες».

Στη Λιβύη εκτός από τον Τσαβούσογλου βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.