ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λιβύη: Επιμένει στο μνημόνιο με την Άγκυρα και η τουρκική Αεροπορία «κάνει χρυσές δουλειές»

1 min read

Μετά την ανάδειξη του  ως μεταβατικός πρωθυπουργός στη Λιβύη, ο Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά προχώρησε πρόσφατα σε δηλώσεις όπου αναφέρθηκε και στο περίφημο τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεργασίας για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών στη Μεσόγειο.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Λιβύη θα συνεχίζει να υποστηρίζει και θα επιμείνει στο μνημόνιο αυτό, καθώς εκτιμά ιδιαίτερα σημαντικές τις διμερείς σχέσεις της χώρας με την Τουρκία, κάτι που φάνηκε από τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τις γνωστές «επισκέψεις» στη Λιβύη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του έγκριτου ItaMilRadar, το πρωί της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021 τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν πτήσεις με προορισμό τη Λιβύη.

Πιο συγκεκριμένα ήταν δύο αεροσκάφη Airbus A400M (reg. 15-0051 – callsign TUAF221) και (reg. 18-0093 – callsign TUAF220) καθώς επίσης και ένα  αεροσκάφος τύπου C-130H (reg. 63-13188 – callsign TUAF222), τα οποία προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Al-Watiya και στη περιοχή Misrata.

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη τοποθετήθηκε πρόσφατα και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη αποχώρησης των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, ενώ αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ υπενθύμισε τις συστηματικές απόπειρες κρατικών δρώντων να εργαλειοποιήσουν τον ανθρώπινο πόνο.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την πρόσφατη εκλογή μεταβατικής κυβέρνησης από το Λιβυκό Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF), υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι για να επιτευχθούν η πολιτική ενότητα και η αποτελεσματική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να αποχωρήσει από τη χώρα το σύνολο των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων.

Με πληροφορίες από: Ah20val / Φωτογραφία από: ItaMilRadar

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.