ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Ιανουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κυβερνητικές πηγές: Θα επιδιώξουμε τη μέγιστη συνενόηση για αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη

1 min read

«Το πολιτικό σύστημα, όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και με την οποία εμποδίζεται η κάθοδος εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές.

Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι «σε αυτό το πλαίσιο επεδίωξε εδώ κι εβδομάδες ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με βάση συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση. Αυτή τη συνεννόηση θα συνεχίσει να επιδιώκει με ανοιχτό πνεύμα διαλόγου».

«Δηλώσεις και κινήσεις για λόγους πολιτικών εντυπώσεων δεν βοηθούν. Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου να επιτευχθεί συνεννόηση πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα και η κυβέρνηση θα την επιδιώξει εξαντλώντας κάθε δυνατότητα», προσθέτουν.

Οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία να το αποτρέψει

Προηγουμένως, μιλώντας για τη νομοθετική ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και με την οποία εμποδίζεται η κάθοδος εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές, με αιχμή την περίπτωση Κασιδιάρη, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε:

«Υπάρχει η απόπειρα συνεννόησης και ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τα απολύτως αυτονόητα πράματα δεν πρέπει να γίνονται πολιτική αντιπαράθεση». 

«Το απολύτως αυτονόητο είναι ότι έχουμε ανθρώπους καταδικασμένους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που προσπαθούν με άλλη προβιά να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να ανακηρύξει ο Άρειος Πάγος υποψήφιο το κόμμα τους. Οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία – πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος – να το αποτρέψει», είπε και συμπλήρωσε:

«Ο πρωθυπουργός συναισθανόμενος την ευθύνη και το χρέος θα προχωρήσει σ’ αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζω να τύχει ευρύτερης αποδοχής. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα το προχωρήσουμε. Δεν είναι κάτι που απαιτεί αυξημένες πλειοψηφίες. Αποσαφηνίζει κάποια πράγματα που ήδη ισχύουν και ταυτόχρονα συναντιέται και με την κοινή λογική».

«Όταν κάποιος είναι καταδικασμένος και προσπαθεί να παρουσιάσει ένα συγγενή του ως επικεφαλής μιας οργάνωσης, κρύβοντας ότι αυτός είναι η πραγματική ηγεσία, η δημοκρατία δεν πρέπει να είναι αφελής απέναντι σε τέτοιου είδους τρικ και τεχνάσματα» τόνισε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.