«Κύμα» προσφυγικών ροών στα νησιά: 168 άτομα σε Λέσβο, Σάμο και Φαρμακονήσι

«Κύμα» προσφυγικών ροών στα νησιά: 168 άτομα σε Λέσβο, Σάμο και Φαρμακονήσι

«Κύμα» προσφυγικών ροών στα νησιά: 168 άτομα σε Λέσβο, Σάμο και Φαρμακονήσι

Τέσσερις διαφορετικές επιχειρήσεις από το Λιμενικό – Η πλειοψηφία εντοπίστηκε στην περιοχή Αγριελιά της Λέσβου

Νέο «κύμα» μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, καθώς μόνο το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις 168 άτομα να μεταφέρονται με βάρκες στα νησιά Σάμο, Λέσβο και Φαρμακονήσι.

Πιο συγκεκριμένα, 17 άτομα εντοπίστηκαν να πλέουν ανεξέλεγκτα σε φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Το λιμενικό τους περισυνέλλεξε, ενώ το φουσκωτό είχε αρχίσει να βάζει νερά. Άπαντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Φαρμακονησίου.

Περίπου την ίδια ώρα, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν άλλα 32 άτομα στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Πράσσο», ανατολικά του νησιού. Οι πρόσφυγες και μετανάστες επέβαιναν σε λέμβο, την οποία εντόπισε το Λιμενικό.  Οι επιβαίνοντες στη λέμβο μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Μαλαγαρίοτυ για αναγνώριση.

Μεγαλύτερη ήταν η επιχείρηση στη Λέσβο, όπου διασώθηκαν 74 άτομα και συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός διακινητής. Πιο συγκεκριμένα, το ναυαγοσωστικό του Λιμενικού εντόπισε τη βάρκα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην περιοχή Αγριελιά.

Στην ίδια περιοχή, άλλο φουσκωτό σκάφος μετέφερε άλλα 45 άτομα, τα οποία διασώθηκαν, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος χειριστής της βάρκας, ο οποίος εικάζεται ότι είναι μέλος της συμμορίας που διακινεί παράνομα μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.

Δημοσίευση στα Social Media

Newskamatero

Related Posts

Σαφείς ενδείξεις για εμπρησμό στην πυρκαγιά της Εύβοιας έχει η Πυροσβεστική

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σαφείς ενδείξεις για εμπρησμό στην πυρκαγιά της Εύβοιας έχει η Πυροσβεστική

Create AccountLog In Your Account