ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΚΤΕΟ: Θα ειδοποιείται η τροχαία για τα ακατάλληλα ΙΧ

1 min read

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ σύμφωνα µε Κοινή Υπουργική Απόφαση, υποχρεούνται εφόσον διαπιστώνουν επικίνδυνες ελλείψεις να ακινητοποιήσουν τα οχήματα.

Μέχρι σήμερα στα ιδιωτικά KTEO ήταν εξαιρετικά σπάνιες οι ακινητοποιήσεις επικίνδυνων οχημάτων παρά το γεγονός ότι υπήρχε τέτοια πρόβλεψη από το 2013.

Σύµφωνα, λοιπόν, µε την απόφαση, σε περίπτωση που κατά τον τεχνικό έλεγχο οχήµατος (αρχικό, περιοδικό, εκούσιο, έκτακτο, ειδικό και επανέλεγχο) σε ΙΚΤΕΟ διαπιστωθούν ελλείψεις που καθιστούν το όχηµα επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια, αυτό ακινητοποιείται, δηλαδή αφαιρούνται επιτόπου η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας (η πινακίδα κυκλοφορίας για µοτοσικλέτα). Η αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας έχει την έννοια ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία του οχήµατος. Ο δε ενδιαφερόµενος µπορεί να το µετακινήσει µόνο µέχρι το συνεργείο επισκευής µε µέσα ασφαλή για την οδική κυκλοφορία και µετά την επισκευή του σε ΚΤΕΟ, προκειµένου να γίνει ο επανέλεγχος για τη διαπίστωση αποκατάστασης των επικίνδυνων ελλείψεων.

Η αφαίρεση των προαναφερόµενων στοιχείων κυκλοφορίας θα γίνεται από αστυνοµικό όργανο το οποίο θα ειδοποιείται από το ΙΚΤΕΟ για τον σκοπό αυτό. Το ΙΚΤΕΟ χορηγεί στον ενδιαφερόµενο σχετικό έγγραφο, ενώ τα στοιχεία κυκλοφορίας αποστέλλονται από την αστυνοµική Αρχή στην αρµόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας ή σε αυτή που υποδεικνύεται από τον ενδιαφερόµενο.

Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στον ενδιαφερόµενο θα γίνεται κατόπιν ελέγχου κατά αρµοδιότητα από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας µε την προσκόµιση ∆ΤΕ χωρίς επικίνδυνες ελλείψεις από ΚΤΕΟ στο οποίο διενεργήθηκε ο επανέλεγχος. Εφόσον στο εκδιδόµενο ∆ΤΕ δεν θα σηµειώνονται σοβαρές ελλείψεις, το ΚΤΕΟ θα χορηγεί και το κατάλληλο Ενδεικτικό Σήµα Τεχνικού Ελέγχου (ΕΣΤΕ) το οποίο επικολλάται στην πινακίδα κυκλοφορίας από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.