ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κραχ» στο Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω κοροναϊού – Εβδομαδιαίες απώλειες 19,3%

1 min read

Με πτώση 6,31% ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ σε επίπεδο εβδομάδος κατέγραψε αθροιστικές απώλειες 19,3%

Η ελληνική κεφαλαιαγορά συμπαρασύρθηκε από το διεθνές κύμα πωλήσεων που έχει πλήξει τα διεθνή χρηματιστήρια εν μέσω ανησυχιών πως ο κοροναϊός έχει πλήξει σημαντικά τα αποτελέσματα μεγάλων εταιρικών κολοσσών και θα επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Αρνητικός πρωταγωνιστής και στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο τραπεζικός δείκτης ο οποίος έκλεισε με απώλειες 7,86%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σε επίπεδο εβδομάδος κατέγραψε πτώση 24,9%. Συνολικά ο Φεβρουάριος έκλεισε με μηνιαίες απώλειες 20,92% για τον Γενικό Δείκτη και απώλειες 31,58% για τον τραπεζικό δείκτη.

Σύμφωνα με αναλυτές οι επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές λόγω κοροναϊού – αναφέρονται σε μια ανάσχεση της οικονομικής δραστηριότητας και όχι σε ένα δομικό πρόβλημα, ήτοι δεν διανύουμε μια κατάσταση τυπικής ύφεσης που ήρθε για να μείνει και θα χρειαστεί δημοσιονομικά μέτρα ή παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών. Κατά τους ίδιους αναλυτές το σπιράλ πωλήσεων στην Ελλάδα έχει και αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική η οποία βγαίνει είτε με ρευστοποιήσεις μοχλευμένων θέσεων είτε στην λογική των επανατοποθετήσεων σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Στη βάση αυτή, αν και οι επιθετικές ρευστοποιήσεις που συνεχίζονται στο ΧΑ, έχουν φέρει πολλές αποτιμήσεις σε ελκυστικά επίπεδα, όπως και αρκετές μερισματικές αποδόσεις, ωστόσο οι διεθνείς αγορές έχουν τεράστια περιθώρια περαιτέρω διόρθωσης, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Η αντίδραση προς ώρας έχει στόχο τις 860 μονάδες όπου εκεί η αγορά θα αναμετρηθεί με τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών τον οποίο έχει πλέον διασπάσει καθοδικά από την περασμένη Δευτέρα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.