ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

9 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στη Βουλή για τους πεσόντες στα Ίμια

1 min read

Ενός λεπτού σιγής κρατήθηκε σήμερα στην Βουλή προς τιμή των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό, που έχασαν την ζωή τους το βράδυ της κρίσης των Ιμίων.

Ο προεδρεύων της Βουλής Θανάσης Μπούρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το μυαλό όλων των Ελλήνων ταξιδεύει στα γεγονότα της νύχτας των Ιμίων. Η πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και ο χαμός των τριών στελεχών του αποτέλεσε τον τραγικό “επίλογο” των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν εκείνη την κρίσιμη νύχτα. Ύστερα από είκοσι τέσσερα χρόνια οι μνήμες παραμένουν ζωντανές».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως«Η κρίση των Ιμίων έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να θέσει ζήτημα “γκρίζων ζωνών” στο Αιγαίο και να προσθέσει ένα ακόμη θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών. Όμως, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Έλληνες ενωμένοι στέλνουμε το ξεκάθαρο μήνυμα, ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Δημοσίευση στα Social Media