Κουτρουμάνης Μείωση συντάξεων λόγω «λάθους» στην εισφορά αλληλεγγύης

Newskamatero

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν συνταξιούχοι, στους οποίους γίνεται λανθασμένη παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να εισπράττουν μειωμένη σύνταξη από όση θα έπρεπε, προχώρησε ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε στους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες γίνεται παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης για ποσό που μέλλει να εισπράττουν ακόμη και μετά από χρόνια και όχι σε εκείνο που σήμερα τους αποδίδεται κάθε μήνα, με αποτέλεσμα το ποσό της παρακράτησης για εισφορά αλληλεγγύης να είναι ακόμη και υπερδιπλάσιο του κανονικού.

Ο πρώην Υπουργός Εργασίας τόνισε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής λίγες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η παρακράτηση και άρα η ανάλογη μείωση της σύνταξης ήδη γίνεται και θα γίνεται ακόμη για πολλούς μήνες, υπογράμμισε ωστόσο ότι καλό θα είναι να ελέγξουν όλοι τα ποσά της παρακράτησης, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν αποκλίσεις και λάθη.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Ανοιχτό το σενάριο να μην ήταν τυχαίο το χτύπημα των Τούρκων σε φυλάκιο των ΗΠΑ στη Συρία

Οι τουρκικές δυνάμεις που έπληξαν θέσεις κοντά στην εγκατάσταση των Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία την Παρασκευή, γνώριζαν εδώ και μήνες ότι οι Αμερικανοί ήταν εκεί. Αυτό δηλώνουν στην εφημερίδα τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ, θέτοντας ευθέως ζήτημα αν η Τουρκία ηθελημένα έπληξε με το πυροβολικό το σημείο, […]