ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός-Lockdown Ολα δείχνουν παράταση Αυξημένος ο αριθμός κρουσμάτων την Τρίτη

1 min read

Στο τέλος της εβδομάδας, αναμένεται, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την πορεία των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην χώρα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και νέα παράταση του lockdown, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Αλλωστε, στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός έδειξε τις προθέσεις του, ζητώντας να μην μιλούν με ημερομηνίες και να εξετάζουν μόνο τα πραγματικά επιστημονικά δεδομένα. Και αυτά δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Την Τρίτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2199 νέα κρούσματα, 111 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 596 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, στη Θεσσαλινίκη εντοπίστηκαν 538 και στην Αττική 413. 

Με βάση όλες τις ενδείξεις το lockdown θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου και τότε αν όλα πάνε καλά θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο επανεκκίνησης που θα έχει αυστηρούς όρους και πολλά θα παραμείνουν σε αναστολή.

Μεταξύ άλλων αναμένεται:

Να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις σε άλλον Νομό

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μόνο με την οικογένεια

Στις 14 /12 θα ανοίξουν μόνο λιανεμπόριο (μικρά καταστήματα και όχι εμπορικά κέντρα), καταστήματα εποχιακών ειδών και κομμωτήρια, αλλά και αυτά μόνο με ραντεβού!

Η εστίαση δε θα ανοίξει, το ζητούν πλέον και οι ίδιοι οι επαγγελματίες του κλάδου

Για τα σχολεία υπάρχουν σκέψεις, να μην ανοίξουν τελικά στις 14/12 και μόνο για μία εβδομάδα, αλλά να ανοίξουν από το νέο έτος.

Τζιτζικώστας: Κατά την άποψή μου η καραντίνα θα περάσει και τη 14η Δεκεμβρίου 

Για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα νοσοκομεία είναι στο “κόκκινο” και τα κρούσματα αυξήθηκαν, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

«Δεν γίνεται κάποιο λάθος» επεσήμανε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε: “Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι η Βόρεια Ελλάδα, τουλάχιστον οι πέντε Περιφέρειες από τις 13 της χώρας, αντιμετωπίζουν αυτό το σημαντικό πρόβλημα με την εξάπλωση της πανδημίας. Μιλάμε για έξαρση της πανδημίας στην περιοχή μας, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα λόγω καιρικών συνθηκών.

Ο καιρός στη Β. Ελλάδα αλλάζει από το τέλος Οκτωβρίου και η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε ότι στις αναλύσεις που κάνουμε στα λύματα της πόλης, το ΑΠΘ μας ενημερώνει ότι έχουμε μία πτώση από την προηγούμενη εβδομάδα της τάξεως του 50% στο φορτίο του ιού και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες μειώθηκε ένα περαιτέρω 20%.

Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε μία σημαντική μείωση των θετικών κρουσμάτων, κάτι που όμως στα νοσοκομεία μας θα αργήσει να φανεί δέκα ημέρες τουλάχιστον ακόμη. Οπότε αυτή η εικόνα η κακή, η δύσκολη θα συνεχίσει και τις επόμενες 10-12 ημέρες” είπε ενώ για το ενδεχόμενο να λήξει η καραντίνα στις 7 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε:

“Σε καμία περίπτωση και κατά την άποψή μου νομίζω ότι θα περάσουμε και τις 14 Δεκεμβρίου. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ειλικρινείς και σωστοί απέναντι στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κρίσης θα πρέπει να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να μην ανοίξουμε τα σχολεία πριν από τα Φώτα, να μην ανοίξουμε την εστίαση, πριν από τις γιορτές σε καμία περίπτωση αλλά και ταυτόχρονα η όποια επιστροφή στην κανονικότητα και στο άνοιγμα της οικονομίας θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά βήματα και πολύ συντηρητικά”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.