ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Το YouTube «κόβει» τα βίντεο με fake news για το εμβόλιο κατά του ιού

1 min read

Όλα τα βίντεο που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες σε σχέση με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα “κατεβαίνουν” άμεσα από το YouTube, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η παραπληροφόρηση σε σχέση με τον θανατηφόρο ιό.

Όπως ανακοίνωσε η δημοφιλής πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο, όλα τα βίντεο με ισχυρισμούς για τα εμβόλια που έρχονται σε αντίθεση με τις υπηρεσίες υγείας, όπως το Βρετανικό Σύστημα Υγείας ή Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θα αφαιρούνται.

Αρκετοί από τους ψευδείς ισχυρισμούς περιλαμβάνουν θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα προκαλέσει θανάτους, θα προκαλέσει στειρότητα ή θα εμφυτεύσει μικροτσίπς σε όσους εμβολιαστούν.

Το YouTube ήδη έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση χιλιάδων βίντεο που παραπληροφορούν για τον κορονοϊό, όπως αυτά που περιέχουν ισχυρισμούς ότι ο ιός δεν υπάρχει ή ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνει κανείς στον γιατρό ή αμφισβητούν τις ιατρικές οδηγίες.

Facebook: Απαγορεύει τις διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν

Η εταιρεία Facebook Inc θα αρχίσει να απαγορεύει στην πλατφόρμα της διαφημίσεις που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όπως ανακοίνωσε σήμερα, προαναγγέλλοντας και μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Η εταιρεία ανέφερε στην ανάρτησή της σε ένα μπλογκ ότι θα επιτρέπονται οι διαφημίσεις που αφορούν νομοσχέδια ή κυβερνητική πολιτική για τα εμβόλια (συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου για την Covid-19).

Η νέα πολιτική της πλατφόρμας θα αρχίσει να εφαρμόζεται εντός των επόμενων ημερών.

Η εταιρεία δεχόταν πιέσεις από βουλευτές και από οργανώσεις για τη δημόσια υγεία που ζητούσαν να αφαιρεθεί το αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο και η παραπληροφόρηση. Οι κανόνες της μέχρι τώρα επέτρεπαν την προβολή διαφημίσεων που αντιτίθονταν στον εμβολιασμό, εφόσον δεν περιείχαν ψευδείς ισχυρισμούς. Το καλοκαίρι, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της πλατφόρμας, ο Τζέισον Χιρς, είχε πει στο πρακτορείο Reuters ότι η εταιρεία πιστεύει πως οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις τους και ότι η πιο επιθετική λογοκρισία θα μπορούσε να ωθήσει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα εκείνους τους ανθρώπους που είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια.

Δημοσίευση στα Social Media