ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
2 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Σε πόλη της Βραζιλίας θάβουν τους νεκρούς σε ομαδικούς τάφους – Βίντεο

1 min read

Οι αρχές της πόλης Μανάου της Βραζιλίας αναγκάζονται να θάβουν τους πολλούς νεκρούς τους από τον κορονοϊό σε ομαδικούς τάφους.

Σε μία δυσάρεστη κίνηση προχώρησαν οι τοπικές αρχές της πόλης Μανάους στη Βραζιλία, καθώς η μεγάλη αύξηση των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού, τις ανάγκασαν να θάψουν τις σωρούς σε ομαδικούς τάφους.

Σε μια ανακοίνωση γεμάτη θλίψη, οι αρχές της Μανάους δήλωσαν πως ο αριθμός των κηδειών στα δημόσια κοιμητήρια αυξήθηκε κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες και για να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό θυμάτων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη χρήση ομαδικών τάφων.

Πριν από τον κορονοϊό, οι αρχές έθαβαν περίπου 30 σωρούς την ημέρα. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός έχει σκαρφαλώσει στις 100 ημερησίως.

«Η τοπική αρχή υιοθέτησε την χρήση των ομαδικών τάφων για να θάψει τα θύματα του COVID-19, μία μέθοδο που ήδη χρησιμοποιείται σε άλλες χώρες. Είναι ένα απαραίτητο μέτρο, ώστε να ανταποκριθούμε στο μεγάλο αριθμό ενταφιασμών» προσθέτουν οι τοπικές αρχές.

Σε ένα αρκετά μακάβριο βίντεο από την περιοχή, φαίνονται εκσκαφείς να μετακινούν μεγάλες ποσότητες χώματος, δημιουργώντας ένα μακρύ λάκκο ενώ στην συνέχεια οι κάσες καλύπτονται και πάλι.

Η πόλη Μανάους με πληθυσμό περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς θυμάτων του κορονοϊού σε ολόκληρη τη Βραζιλία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, τα θύματα έχουν φτάσει τα 163, αν και κάποιοι νομοθέτες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τη Δευτέρα, κοντέινερ με ψύξη τοποθετήθηκαν σε ένα από τα νεκροταφεία της πόλης, για να αποθηκευθούν οι σωροί από τα διάφορα νοσοκομεία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα βίντεο από τοπικό μέσω ενημέρωσης παρουσίαζε σωρούς σε πλαστικές σακούλες να τοποθετούνται δίπλα από ασθενείς σε νοσοκομείο.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την υγειονομική αυτή κρίση, η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει στείλει γιατρούς και ιατρικές προμήθειες ενώ κατασκευάζεται ένα προσωρινό νοσοκομείο ώστε να δοθεί βοήθεια στους αυτόχθονες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα θύματα του κορονοϊού στη Βραζιλία έχουν φτάσει περίπου τα 2.800, ενώ πάνω από 43.000 άτομα έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Δυστυχώς η χώρα έχει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων στη Λατινική Αμερική.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.