Τρ. Οκτ 20th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Πώς διατηρούμε ασφαλές το περιβάλλον εργασίας σε γραφεία κι επιχειρήσεις – Προσοχή για όλους τους συναδέλφους!

1 min read

Τα γραφεία που εργάζονται οι περισσότεροι είναι κλειστού χώροι με εκατοντάδες «πηγές» για ιούς και βακτήρια: από τις ρωγμές στο πληκτρολόγιό σας και τα κουμπιά του ασανσέρ, μέχρι τις χειρολαβές και το ακουστικό του τηλεφώνου.

Αν και ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται κυρίως μεταξύ των ανθρώπων, μένει ζωντανός για πολλές ώρες -ακόμα και μέρες- σε διάφορες επιφάνειες και μπορεί να κολλήσετε χωρίς να το καταλάβετε.

Διαβάστε επίσης:

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου, Πρόληψης και Ασφάλειας της Υγείας (OSHA) παρέχει συμβουλές για το πώς να απολυμαίνετε σωστά το χώρο εργασίας σας και τι πρέπει να ακολουθούν όλοι οι συνάδελφοί σας, για να είστε υγιείς και να συμβάλλετε στην λήξη της πανδημίας.

Κορονοϊός στη δουλειά: Σκουπίστε με απολυμαντικό μαντηλάκι ή γενικώς με κάποιο καθαριστικό τον άμεσο προσωπικό σας χώρο στο γραφείο

Πριν ξεκινήσετε τη βάρδιά σας, απολυμάνετε το γραφείο, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι του υπολογιστή σας, το τηλέφωνο και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα ή επιφάνειες που εσείς ή οι συνεργάτες σας αγγίζετε πολύ.

Βεβαιωθείτε όμως ότι απολυμαίνετε με τον σωστό τρόπο. Για να γίνει η απολύμανση, η επιφάνεια που καθαρίζετε πρέπει να παραμείνει υγρή για 3 έως 5 λεπτά και αυτό θα απαιτήσει πολλά περάσματα με υγρό πανάκι ή μαντηλάκια.

Κορονοϊός στη δουλειά: Πλένετε τα χέρια σας. Πολύ συχνά!

Ετοιμαστείτε για πολλά πέρα-δώθε στον πλησιέστερο νεροχύτη. Θα πρέπει να πλένετε τα χέρια σας πριν και αφότου φάτε κάτι, όταν αγγίζετε χειρολαβές, όταν φυσάτε την μύτη σας κλπ. Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, θα πρέπει να το κάνετε σωστά: τρίβουμε για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα με το σαπούνι και ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό.

Αν δεν έχετε σαπούνι χρησιμοποιήστε αντισηπτικό ή απολυμαντικό χεριών.

Κορονοϊός στη δουλειά: Χειραψίες τέλος!

κορωνοϊός

Ο νέος κορονοϊός μεταδίδεται κυρίως από άνθρωπο σε άνθρωπο, οπότε αποφεύγετε κάθε περιττή φυσική επαφή. Η άρνηση χειραψίας δεν συνιστάται απλώς: επιβάλλεται!

Κορονοϊός στη δουλειά: Καθαρίστε το κινητό σας τηλέφωνο

κορωνοϊός

Τι αξία έχει το πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών, αν το τηλέφωνό σας είναι μολυσμένο με σταγονίδια του κορονοϊού, τα οποία παραμένουν ζωντανά στις οθόνες αφής για μέρες ολόκληρες; Θυμηθείτε πώς να απολυμάνετε το κινητό σας τηλέφωνο σωστά με ένα κλικ ΕΔΩ.

Πηγή: https://edition.cnn.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.