ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός Νέα έρευνα επιβίωσε για 17 ημέρες σε κενές καμπίνες κρουαζιερόπλοιων, σύμφωνα με την έκθεση του CDC

1 min read

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ισχυρίζεται ότι το RNA του κοροναϊού επιβίωσε για 17 ημέρες στις καμπίνες του κρουαζιεροπλοίου Diamond Princess – αφού οι χώροι αυτοί είχαν ήδη εκκενωθεί από τους επισκέπτες.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, εξέτασε δεδομένα από το  κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess , το οποίο είχε τεθεί σε καραντίνα αφού οι επιβάτες άρχισαν να δοκιμάζονται θετικά για το COVID-19 τον Φεβρουάριο.

Η διαμαντένια πριγκίπισσα, που βλέπει εδώ να είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Γιοκοχάμα για να αναπληρώσει τις προμήθειες στις 6 Φεβρουαρίου, εγκαταστάθηκε στην ακτή της Ιαπωνίας το Φεβρουάριο, αφού ένα συγκρότημα επιβατών δοκιμάστηκε θετικά για το COVID-19.

Η διαμαντένια πριγκίπισσα, που βλέπει εδώ να είναι αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Γιοκοχάμα για να αναπληρώσει τις προμήθειες στις 6 Φεβρουαρίου, εγκαταστάθηκε στην ακτή της Ιαπωνίας το Φεβρουάριο, αφού ένα συγκρότημα επιβατών δοκιμάστηκε θετικά για το COVID-19. (Kenzaburo Fukuhara / Ειδήσεις Kyodo μέσω AP)

Στην ανάλυση, η οποία χρησιμοποίησε στοιχεία τόσο από αμερικανικές όσο και ιαπωνικές οργανώσεις υγείας, το CDC ανέφερε ότι το ριβονουκλεϊνικό οξύ (RNA) του ιού επιβίωσε για 17 ημέρες σε αίθουσες που είχαν προηγουμένως κατοικηθεί από συμπτωματικούς και ασυμπτωματικούς επιβάτες στο Diamond Princess. Το RNA είχε επίσης επιβιώσει σε μια “ποικιλία επιφανειών”, ανέφερε η έκθεση, αν και πριν από οποιαδήποτε «διεργασία απολύμανσης είχε διεξαχθεί», ανά εθνικό ιαπωνικό Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, το CDC αναφέρει ότι τα ευρήματα δεν έδειξαν εάν η μετάδοση του ιού ήταν ακόμη δυνατή μέσω αυτών των μολυσμένων επιφανειών, γράφοντας ότι “απαιτείται περαιτέρω μελέτη της μετάδοσης του SARS-CoV-2 στο πλοίο με κρουαζιερόπλοια”.

Η έκθεση του CDC έρχεται μετά από προηγούμενες μελέτες που υποδηλώνουν ότι ο κοροναϊός μπορεί να είναι σε θέση να ζει σε ορισμένες επιφάνειες – δηλαδή γυαλί, μέταλλο ή πλαστικό – για έως και εννέα ημέρες , σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Hospital Infection όπου αναλύθηκαν άλλοι ανθρώπινοι κοροναϊοί SARS, MERS). Οι επακόλουθες μελέτες συσχετίζουν τον χρόνο επιβίωσης για τον κοροναϊό σε επιφάνειες από χαρτόνι έως και 24 ώρες και σε επιφάνειες από ανοξείδωτο χάλυβα για ημέρες.

Αυτό που είναι βέβαιο, λέει το CDC, είναι ότι τα κρουαζιερόπλοια είναι “συχνά τοποθεσίες για εκδηλώσεις μολυσματικών ασθενειών λόγω του κλειστού τους περιβάλλοντος και των επαφών μεταξύ ταξιδιωτών από πολλές χώρες”, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Diamond Princess πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, αφού ένας επιβάτης που προηγουμένως αναχώρησε στο Χονγκ Κονγκ δοκιμάστηκε θετικά για το COVID-19. Περαιτέρω δοκιμές αποκάλυψαν ότι 712 από τους 3.711 επιβάτες και το πλήρωμα τελικά ανέστειλαν τον ιό επίσης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.