ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορονοϊός: Εντυπωσιακά αποτελέσματα πέτυχαν Κινέζοι επιστήμονες με μετάγγιση πλάσματος σε βαριά ασθενείς

1 min read

Σημαντικά αποτελέσματα με θεραπεία που στηρίζεται στη μετάγγιση πλάσματος πλούσιου σε αντισώματα του ιού από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, σε ασθενείς με βαριά συμπτώματα της νόσου, κατάφεραν Κινέζοι επιστήμονες από τη Γουχάν.

Χορηγώντας μία και μόνη δόση αντισωμάτων του κορονοϊού, τα οποία είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από το αίμα πρώην ασθενών με COVID-19, οι Κινέζοι γιατροί κατάφεραν να μειώσουν τα συμπτώματα σε 10 ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η θεραπεία πλάσματος (CP), έχει δοκιμαστεί πειραματικά σε ασθενείς με COVID-19, σε πολλές χώρες όπως στις ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η μέθοδος εφαρμόστηκε στην Κίνα από δύο ομάδες γιατρών που πραγματοποίησαν τη μελέτη σε διαφορετικά νοσοκομεία. Χορήγησαν πλάσμα αντισωμάτων σε 15 ασθενείς που νοσούσαν σοβαρά και οι περισσότεροι από αυτούς σημείωσαν εντυπωσιακή βελτίωση.

Σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της χώρας μας σε Διεθνείς Οργανισμούς για τα θέματα του κορωνοϊού, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρει ότι στη μελέτη τους οι Κινέζοι επιστήμονες σημειώνουν ότι δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χορήγηση του πλάσματος.

Δείτε τη συνέχεια στο iatopedia.gr

Δημοσίευση στα Social Media