ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
11 Μαΐου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κορωνοϊός: «Big Brother» η Ρωσία – H τεχνολογία επιτήρησης κατά του ιό

1 min read

Η Ρωσία, υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει πρωτοπορήσει στην τεχνολογία επιτήρησης: Πέρυσι, ο ηγέτης του Κρεμλίνου ενέκρινε μέτρα για τη δημιουργία ενός «κυρίαρχου» ρωσικού διαδικτύου, το οποίο θα μπορεί να προστατεύεται από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η πανδημία Covid-19 δίνει τώρα στις ρωσικές αρχές την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες δυνατότητες και τεχνολογίες, με τους υπερασπιστές της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερίας του λόγου να εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τις τεράστιες νέες δυνατότητες επιτήρησης που δημιουργεί η ρωσική κυβέρνηση.

Ίσως το πιο δημοφιλές εργαλείο τεχνολογίας στο οπλοστάσιο της Ρωσίας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού είναι το μαζικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Μόσχας. Εγκαινιάστηκε νωρίτερα φέτος, έχοντας προκαλέσει μια ασυνήθιστη δημόσια κοινωνική αντίδραση, με τους υπερασπιστές της ιδιωτικής ζωής να καταθέτουν αγωγές για παράνομη επιτήρηση.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία της Μόσχας ισχυρίστηκε ότι έχει συλλάβει και επιβάλλει πρόστιμα σε συνολικά 200 άτομα, για παραβίαση της καραντίνας και των μέτρων αυτοπεριορισμού, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπους και του συστήματος παρακολούθησης, καθώς στη ρωσική πρωτεύουσα υπάρχουν 170.000 κάμερες ασφαλείας.


Διαβάστε περισσότερα cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.