ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κωνσταντοπούλου: Δίνουμε το μήνυμα ότι τα πάντα μπορούν να διεκδικηθούν

1 min read

«Δίνουμε το μήνυμα, ότι τα πάντα μπορούν να διεκδικηθούν» τόνισε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, κλείνοντας την προεκλογική περιοδεία του κόμματος της, στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.«Είμαστε εδώ, για να δώσουμε τη μάχη, που πρέπει να δοθεί» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και απηύθυνε ένα ερώτημα προς τους πολίτες. «Το ερώτημα είναι: Θέλεις ζωή στη Βουλή;»

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» έχει προτάσεις για τη διεκδίκηση και την επίλυση καίριων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και η ψήφος των πολιτών στο κόμμα της θα δώσει, όπως είπε, την ευκαιρία να τις καταθέσει και στο Κοινοβούλιο.

«Δε λέω, εάν θα μπούμε στη Βουλή, λέω μόλις μπούμε στη Βουλή» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου», εκφράζοντας την αισιοδοξία της.

«Και η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί και πρέπει να ακυρωθεί με νομικά, κοινοβουλευτικά, πολιτικά και πολιτειακά εργαλεία, με δημοψήφισμα και με συγκρότηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής για την ακύρωση της» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ στη Μακεδονία, κλείνοντας την εκστρατεία μας, για να υπογραμμίσουμε τη σημασία που έχει για την “Πλεύση Ελευθερίας” η υπόθεση της Μακεδονίας και της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Οι υπόλοιπες προτάσεις της «Πλεύσης Ελευθερίας» , όπως τις ανέφερε, επιγραμματικά, η κ. Κωνσταντοπούλου είναι: Η ενεργοποίηση του πορίσματος της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και συνέχιση του λογιστικού ελέγχου για υποθέσεις διαφθοράς, ασφαλιστικά ταμεία και όπου δεν ολοκληρώθηκε, πρόταση ενεργοποίηση των διαδικασιών για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και ενεργοποίηση του πορίσματος για τη Siemens με ακύρωση του “άκυρου” συμβιβασμού, μικτά ορκωτά δικαστήρια σε όλες τις βαθμίδες και άρση του καθεστώτος διορισμού της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση» και «κατά προτεραιότητα διερεύνηση όλων των ποινικών υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και είναι ανοιχτές», πρόταση για κατάργηση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας, πρόταση για τη διαγραφή των χρεών υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών, μικρομεσαίων και φτωχών αγροτών και πρόταση για απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας και κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Αυτές είναι οι δεσμεύσεις μας. Εγώ όπως ξέρετε, ό,τι λέω το κάνω. Και θα το κάνω» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «Η “Πλεύση Ελευθερίας” είναι συνυφασμένη με τη συνέπεια και με την πλήρη σύμπτωση λόγων και έργων, δηλαδή, με την αξιοπιστία. Θα εργαστούμε σκληρά, έχουμε ανθρώπους, που ξέρουν να δουλεύουν και όχι να κοροϊδεύουν. Και με αυτή τη δέσμευση και με αυτή την αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε».

Την κ. Κωνσταντοπούλου συνόδευαν υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος της στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους νομούς της Μακεδονίας (Καβάλα, Σέρρες, Χαλκιδική, κ.α.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media