ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου μετά το τραπεζικό «κραχ» στο χρηματιστήριο -Φοβούνται αναταράξεις

1 min read

Σε πλήρη εγρήγορση -και με έντονο το αίσθημα της ανησυχίας- αντιμετωπίζουν σε Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο τις «μαύρες» εξελίξεις στο χρηματιστήριο, με φόντο το… κραχ των τραπεζικών μετοχών.

Το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η Αθήνα στην παρούσα φάση είναι τις εν λόγω αναταράξεις, με φόντο την πολύ πρόσφατη και έστω και τυπική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, που σε θεωρητική βάση προσδίδει μια κάποια βαρύτητα. Εξ’ αυτού του λόγου, ο υπουργός των οικονομικών μετά την ενημέρωση που παρείχε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις και παρότι έδειξε-στους δημοσιογράφους- ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, έσπευσε στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό παρουσία των κκ Δραγασάκη, Λιάκου και Φλαμπουράρη. Αποδίδοντας αρχικώς στο… Bloomberg τη δημιουργία ενός κλίματος που δεν εμπνέει ανησυχία,

Όλα όσα… ξορκίζουν στο Μαξίμου

Κοινή εκτίμηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο κατά πληροφορίες του iefimerida είναι ότι οι κερδοσκοπικές πιέσεις που ασκούνται στο χρηματιστήριο αν και δεν αντιστοιχούν ούτε στα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών, ούτε στα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας, μπορούν να προκαλέσουν οικονομικές αναταράξεις.

Το τελευταίο, είναι αυτό που ξορκίζουν από το Μαξίμου σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, με δεδομένο ότι η χώρα μόλις έχει βγει από τα μνημόνια και έχει μπροστά της την κρίσιμη διαπραγμάτευση για το θέμα των συντάξεων, που ούτως ή άλλως μπορεί να δημιουργήσει μια μικρή εστία έντασης με το Βερολίνο, ενώ αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει και τις αγορές ιδιαίτερα αν συνδυαστεί και με άλλα γεγονότα αναταράξεων.

Κρίσιμος ο παράγοντας των εκλογών

Mε ορίζοντα τις πολλαπλές κάλπες εντός του 2019, η κυβέρνηση επιδιώκει ηρεμία και αυτός είναι και ο λόγος που παίρνει τα μέτρα της για την περαιτέρω θωράκιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της εμπιστοσύνης σε αυτό.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, φταίνε οι κερδοσκόποι

Όσο για τους λόγους που έχει επισυμβεί όλο αυτό στο χρηματιστήριο κατά τους κυβερνητικούς; Αρμόδιες πηγές το αποδίδουν σε τεχνικούς λόγους σχολιάζοντας ότι «δεν υπάρχει κάποιο πραγματικό πρόβλημα». Αφήνοντας από την άλλη… υπόνοιες ότι κάποιοι αξιοποιούν δημοσιεύματα «για να δημιουργήσουν ανησυχία και να κερδοσκοπήσουν».

Εξ’ αυτού του λόγου έσπευσαν να πάρουν τα μέτρα τους. Ήτοι, η κυβέρνηση ζήτησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ΧΑ και να ελέγχει όλες τις συναλλαγές σε τραπεζικές μετοχές, στο φόντο των κερδοσκοπικών πιέσεων που ασκήθηκαν στο Χρηματιστήριο.

Πηγή:  | iefimerida.gr

 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.