ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Κόκκινος» συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για την ενεργειακή επάρκεια

1 min read

Στη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα θα αξιολογηθεί η επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και την τροφοδοσία με φυσικό αέριο.

Έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την αξιολόγηση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Σε αντίστοιχη χθεσινή συνεδρίαση, ο υπουργός  συμπέρανε ότι «προετοιμαζόμαστε συστηματικά για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας, εξετάζοντας και τα δυσμενέστερα σενάρια. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει από τους μικρότερους κινδύνους σε όλη την Ευρώπη από άποψη επάρκειας εφοδιασμού, έχοντας ως δεδομένη τη διαθεσιμότητα των φορτίων LNG».

Ειδικότερα:

– Η χωρητικότητα του τερματικού σταθμού στη Ρεβυθούσα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Κατέπλευσε, σε χρόνο ρεκόρ, το ειδικό δεξαμενόπλοιο που αυξάνει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού κατά 145.000 κυβικά μέτρα.

– Η ΔΕΠΑ Εμπορίας και οι υπόλοιπες εταιρείες που εισάγουν φυσικό αέριο, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές τους προκειμένου να εξασφαλίσουν επιπλέον φορτία LNG, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

– Οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ συνεχίζουν να λειτουργούν με τη σημερινή τους παραγωγική δυναμικότητα και δεν παρουσιάζουν ελλείψεις.

– Η χώρα μας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παράσχει ποσότητες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, υπό την προϋπόθεση κάλυψης της εγχώριας κατανάλωσης φυσικού αερίου.

– Σε ετοιμότητα είναι οι πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν τώρα με καύσιμο φυσικό αέριο και, σε περίπτωση που χρειαστεί τον χειμώνα, θα έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής καυσίμου και λειτουργίας με diesel.

– Τα αποθέματα νερού για τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών μονάδων είναι ικανοποιητικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.