ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλοιός από πυρά κινεζικών ασκήσεων στην Ταϊβάν – Καταδικάζει η Δύση, τανκς στην Ταϊπέι

1 min read

Για συντονισμένη αντίδραση ετοιμάζεται η Δύση, με τις ΗΠΑ και τον Καναδά ήδη να συμφωνούν σε καταδίκη των κινεζικών ενεργειών. Για υπερβολική αντίδραση έκανε λόγο ο γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ, ενώ πολλοί θεωρούν ότι πίσω από το σόου, το Πεκίνο άδραξε την ευκαιρία για να προβεί σε επικίνδυνες δοκιμές για μελλοντική επιχείρηση κατοχής.

Καταδικάζουν Τόκιο και Ουάσιγκτον

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Γιοσιμάσα Χαγιάσι συμφώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν να καταδικάσουν έντονα την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από την Κίνα σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο.

Τόσο ο Χαγιάσι όσο και ο Μπλίνκεν βρίσκονταν στην Καμπότζη για να παρακολουθήσουν τις περιφερειακές συνεδριάσεις του μπλοκ της ASEAN.

Σε κίνδυνο η ειρήνη

Η ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά της Κίνας θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη, διαμήνυσε η εκπρόσωπος της Ταϊβάν στις ΗΠΑ Σιάο Μπι-Κιμ, ενώ υπόσχεται ότι η Ταϊπέι θα υπερασπιστεί την αυτονομία της αποφασιστικά.

Υπερβολική αντίδραση

Η Κίνα δεν πρέπει να αντιδράσει υπερβολικά στην επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι δεν αποτελεί λόγο για την Κίνα να αντιδράσει υπερβολικά ή να απειλήσει την Ταϊβάν ή να χρησιμοποιήσει απειλητική ρητορική», δήλωσε στο Reuters.

Η Κίνα εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους κοντά στην Ταϊβάν την Πέμπτη στις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν ποτέ πραγματοπιηθεί στο Στενό της Ταϊβάν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν παρουσία με επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ταϊβάν τακτικά όλα αυτά τα χρόνια, και ως εκ τούτου δεν είναι λόγος για την Κίνα να αντιδράσει υπερβολικά», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Μπλίνκεν: «Όχι» σε αλλαγή status quo

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται σε οποιεσδήποτε μονομερείς προσπάθειες αλλαγής του status quo της Ταϊβάν, ειδικά με τη βία, και η πολιτική τους για την Ταϊβάν δεν έχει αλλάξει, ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στους ομολόγους του της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η σταθερότητα στα στενά ήταν προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής, είπε ο Μπλίνκεν σε συνάντηση στην Πνομ Πενχ της Καμπότζης, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ταϊπέι από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για πόλεμο χωρίς να τον θέλει. Η επίδειξη στρατιωτικής δύναμης από την πλευρά της Κίνας θα συνεχιστεί, καθώς σήμερα είναι μόλις η πρώτη από τις συνολικά πέντε μέρες ασκήσεων που έχει εξαγγείλει.

Κάτι περισσότερο από σόου

Η Global Times, κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, δημοσίευσε βίντεο, το οποίο φέρεται να δείχνει την Κίνα να εκτοξεύει πυραύλους, νωρίτερα σήμερα, με στόχο τα ύδατα γύρω από την Ταϊβάν. Το βίντεο δεν έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.