ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
27 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας προβλέπουν ανώτατα στελέχη του Ελληνικού πενταγώνου

1 min read

Την μέθοδο της κλιμακούμενης έντασης απέναντι στην απόλυτη ψυχραιμία της χώρας που έχει το δίκαιο με το μέρος της, επιλέγει η Άγκυρα όπως προβλέπουν ανώτατα στελέχη του Ελληνικού πενταγώνου.

Ήδη από το προηγούμενο 48ωρο, εκείνο που παρατηρήθηκε είναι οι τρεις κορυφαίοι της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με κάθε τρόπο να εξαπολύουν απειλές μια για την Αιγιαλίτιδα ζώνη και τα 12 μίλια και από την άλλη για την υφαλοκρηπίδα, επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι το Ελληνικό πλοίο που βρίσκεται ανάμεσα από την Ελλάδα και την Κύπρο έχει παρενοχλήσει το ερευνητικό πλοίο Barbaros.

Η εικόνα του πρώην Αρχιστρατήγου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και νυν υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να κρατά την φωτογραφία που είναι τραβηγμένη από την γέφυρα του Barbaros και ν’ απαθανατίζει την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς ως το πολεμικό τείχος ενάντια στην Τουρκική προκλητικότητα, δεν ήταν και η καλύτερη για το πρώην «γεράκι» της Άγκυρας και πολύ πιθανό ο ίδιος να καταλάβαινε πως διέπραττε μέγιστο σφάλμα διότι στην στρατιωτική ψυχολογία, έδειχνε με απλά λόγια ηττημένος σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χωνέψει κανείς εκ των τριών κορυφαίων αξιωματούχων της Τουρκίας είναι ότι με τα σφάλματά τους, και τις προκλήσεις τους, έβγαλαν την Ελλάδα από το «κλειστό» Αιγαίο στην ανοιχτή θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου και μάλιστα το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε το παρόν, όχι μόνο το δικό του, αλλά της πολιτικής της χώρας, υπερασπιζόμενο φυσικά τα ζωτικά δικαιώματα.

Μετά τους τρεις κορυφαίους της Τουρκίας κι άλλοι πήραν τον λόγο κατηγορώντας την Ελλάδα ότι προκαλεί, ενώ οι γείτονές μας που ετοιμάζονται μετά το ερευνητικό Barbaros να βγάλουν στο κυνήγι του μαύρου υποθαλάσσιου θησαυρού το πλωτό γεωτρύπανο Fatih και μάλιστα σε νερά που δεν τους ανήκουν, τι ακριβώς κάνουν; λένε Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού οι οποίοι συνεχώς σχεδιάζουν γνωρίζοντας πως οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα έντονες.

Αυτή θα είναι η επί του πρακτέου επόμενη προκλητική κίνηση της Άγκυρας με τον Πορθητή, το πλοίο που ανήκει στο κράτος, είναι γεωτρύπανο, με ότι σημαίνει αυτό για το καθεστώς που το διέπει. Σε επίπεδο ρητορικής, φυσικά αυτή πολύ καλά θα κρατήσει και φυσικά θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά της η Ελλάδα με την απόλυτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα που διακατέχει τους επιτελείς στο Ελληνικό Πεντάγωνο, έχουν εξηγήσει πως πλέον από τη στιγμή που η ρότα των συμφερόντων της χώρας μας είναι εκεί που βρίσκεται η φρεγάτα Σαλαμίς και πριν από αυτή ο Νικηφόρος Φωκάς, σ’ αυτό το τόσο σημαντικό σημείο θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε και η παρουσία μας θα είναι όταν χρειάζεται κι αν προκληθούμε αισθητή.

Εν αναμονή του Πορθητή…

Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Πορθητής αναμένεται από την άλλη εβδομάδα να ξεπροβάλει στην ευρύτερη περιοχή και όπως είναι φυσικό θα τραβήξει τα φώτα όχι μόνο της δημοσιότητας αλλά και των επιτελείων. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθείται συνεχώς και οι αναφορές που υπάρχουν κατευθύνουν και τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας ώστε να φανεί το υψηλό επίπεδο ενός «σκακιστή» στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον όλοι γνωρίζουν πως θα κληθούν να υπερασπιστούν ότι ανήκει στην χώρα μας και στο πλευρό τους θα υπάρχουν μόνον οι συνάδελφοί τους.

ΠΗΓΗ:hellasjournal.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.