ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

“Κλειδώνει” η ρύθμιση για 120 δόσεις και για χρέη πάνω από 50.000 ευρώ

1 min read

Του Δημήτρη Χριστούλια

Ανοίγει ο δρόμος για να ρυθμίσουν τις οφειλέςτους 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν οφειλές άνω των 50.000 ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες , οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα ξεκινήσουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου όταν και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει επεξεργαστεί τους βασικούς άξονες της ρύθμισης, εντός της οποίας θα μπορέσουν να διευθετήσουν τις οφειλές τους γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, οικονομολόγοι, λογιστές και δεκάδες ακόμη ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν στο Δημόσιο χρηματικά ποσά άνω των 50.000 ευρώ. Κοινή συνισταμένη όλων των ρυθμίσεων είναι η υποχρέωση του οφειλέτη να προχωρήσει στην ενυπόγραφη δέσμευση άρσης του απορρήτου των καταθέσεών του.

Το σχέδιο, τις κρίσιμες πτυχές του οποίου παρουσιάζει η «R», τελεί υπό την έγκριση της τρόικας και -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει αυστηρότερα κριτήρια σε σχέση με τη ρύθμιση για οφειλές έως 50.000 ευρώ, η οποία μπήκε σε τροχιά εφαρμογής.

Στο ερώτημα γιατί ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 50.000 ευρώ σε εφορία και ταμεία δεν εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες, η απάντηση από πηγές με γνώση του θέματος είναι ότι οι δανειστές ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία για τη δημοσιονομική επίπτωση, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ζήτησε για την εν λόγω κατηγορία να προβλεφθεί και “κούρεμα” της αρχικής οφειλής.

Πατήστε εδώ  και εδώ για να διαβάσετε όλο το ρεπορτάζ

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.