ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κικίλιας Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό περαιτέρω μέτρα για τη Θεσσαλονίκη ΒΙΝΤΕΟ

1 min read

«Θα εισηγηθώ την λήψη μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

ΠΗΓH-ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: thestival

«Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα την ζωή και την υγεία όλων», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

«Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:

 «Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς. Κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε την διασπορά του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ εξω από εφημερεύοντα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) θα βρίσκονται από σήμερα έξω από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και “Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης που εφημερεύουν για να υποστηρίξουν τις αυξημένες ανάγκες τους όπως αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι “η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη” και επεσήμανε ότι έχει εισηγηθεί τη λήψη ακόμη αυστηρότερων μέτρων, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση της κυκλοφορίας γύρω στις 8 ή 9 το βράδυ, λίγο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και των γραφείων”.

Σε ερώτηση για το πόσο πιθανό είναι ένα καθολικό lockdown για την περιοχή, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι “δεν μπορώ να είμαι προφήτης, όμως, μπορώ να πω ότι χειρότερο από ένα lockdown, είναι ένα καθυστερημένο lockdown”. Σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία και την ανησυχία των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών, ο κ. Ζέρβας απάντησε ότι “χάθηκε η περίοδος της άνοιξης, χάθηκαν 350 εκατ. ευρώ από την οικονομία της πόλης το καλοκαίρι, χάθηκαν 50 εκατ. ευρώ από την ΔΕΘ, το στοίχημα τώρα είναι να μην χαθούν και τα Χριστούγεννα”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ανακοινώθηκαν γενναία μέτρα οικονομικής στήριξης από την κυβέρνηση και είπε ότι “πρέπει να εξειδικευθούν και να εφαρμοστούν άμεσα γιατί επιχειρήσεις κλείνουν και η οικονομία αντιμετωπίζει πρόβλημα”

Δημοσίευση στα Social Media