ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κατόπιν εορτής ο Τσίπρας ζήτησε συγνώμη για τα ρουσφέτια και επανέλαβε τα τρομολαγνικά και ψεύτικα διλήμματα

1 min read

kατά την διάρκεια της συνέντευξης του για ακόμα μια φορά είπε ψέματα και έσπειρε fake news, ενθυμούμενος και την μεσαία τάξη που τόσα χρόνια η είχε γυρίσει την πλάτη

Με συγγνώμες προς τον ελληνικό λαό μετά την κατακραυγή για τις μετατάξεις προσπάθησε ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξη του στον Alpha να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για τις ρουσφετολογικές μετατάξεις στη Βουλή, «αδειάζοντας» την Τασία Χριστοφιλοπούλου που αποχώρησε ζητώντας συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος είπε «ζητώ συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Θέλω να είμαι καθαρός. Δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για μια δυνατότητα καλύτερης θέσης για δημοσίους υπαλλήλους. Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα. Έγινε διακομματικά, μετά από πρόταση Τραγάκη να μπει η Βουλή στο νόμο της κινητικότητας. θα ήθελα να ζητήσω μια συγγνώμη όχι στα μέλη και στο κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό».

Σε ότι αφορά στην συντριβή τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει τους τελευταίους μήνες που κυβερνούσαμε χωρίς τα χέρια δεμένα στην πλάτη. Δεν είχαμε εκτιμήσει το βαθμό της δυσαρέσκειας που θα εκφραζόταν στο κυβερνών κόμμα. Πέσαμε έξω. Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν ότι βγήκα το ίδιο βράδυ και ανακοίνωσα ότι θα πάμε άμεσα σε εκλογές. Εμείς το πράξαμε αυτό γιατί σεβαστήκαμε τη λαϊκή ετυμηγορία» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας «θέλαμε να θέσουμε το ακριβές διακύβευμα για την επόμενη τετραετία. Ποιοι θα μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία και με ποιο πρόγραμμα. Αν θα είναι μία πορεία συνολικής εξόδου από την κρίση ή αν θα είναι ένα πισωγύρισμα. Αυτό είναι το κρίσιμο δίλημμα που καλείται να απαντήσει ο ελληνικός λαός».

Βέβαια κατά την διάρκεια της συνέντευξης του για ακόμα μια φορά είπε ψέματα και έσπειρε fake news, ενθυμούμενος και την μεσαία τάξη που τόσα χρόνια η είχε γυρίσει την πλάτη λέγοντας πως «δεν επιχειρηματολογούμε με βάση το φόβο αλλά με βάση τη λογική. Θέλουμε να κάνουμε μία σύγκριση προγραμμάτων και σχεδίων στην προεκλογική περίοδο. Αντιπαρατίθενται δύο διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις. Η μία παρουσιάζεται σαν οδοστρωτήρας στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων και μία που θεωρεί προϋπόθεση της ανάπτυξης, να έχουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι και απολαβές. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που καλείται να ψηφίσει ο ελληνικός λαός θα εφαρμοστεί, δεν είναι πλέον υπό την αίρεση της τρόικας. Έβαλε πλάτη η μεσαία τάξη και ήρθε η στιγμή να δρέψει τα οφέλη».

Επίσης για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα καθώς δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι ο κεντρικός τραπεζίτης με στοιχεία του χαλάει το αφήγημα λέγοντας ότι: «κάνει τον λαγό της ΝΔ, «Κάνει προβλέψεις μπακαλικής. Ειναι δυνατόν να προβλέπει με βάση το πρώτο τετράμηνο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά ότι δεν θα κατεβεί στις εκλογές ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η «απόφαση του Nίκου Κοτζιά να μην είναι υποψήφιος. Πάντα θα τον τιμώ. Είμαι βέβαιος ότι θαναι ένας χρήσιμος πολίτης και πολιτικός και έξω από την βουλή» και σημείωσε ότι «πρέπει να αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν. Δεν θα μπω στην λογική της χαμένη ψήφου για κανέναν».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συνέχεια στα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της πλειοψηφίας που ανακοίνωσε πριν τις ευρωεκλογές λέγοντας ότι είναι σχεδιασμένα και κοστολογημένα. «Τα ανακοινώσαμε όταν επιτέλους είχαμε την δυνατότητα και θα τα υλοποιήσουμε χωρίς να διαλύσουμε τους πιο αδύνατους. Οι αντίπαλοι μας λένε ότι έχουν την δυνατότητα να δώσουν γενναίες φοροελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό θα ήταν καλό αν γινόταν δίχως περικοπές στα πιο χαμηλά και μεσαία στρώματα. Αυτά που προβάλλουν ως μεγάλες φοροελαφρύνσεις είναι οι αντίστοιχες μειώσεις και οι περικοπές που θα γίνουν στις δαπάνες σε μισθούς συντάξεις, σε στήριξη της παιδείας και του κοινωνικού κράτους».

Σημείωσε ότι είχε προειδοποιήσει ότι αν στις ευρωεκλογές το πρόγραμμα ελαφρύνσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού τότε θα άνοιγε η όρεξη των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, όπως και έγινε. Αυτές οι αιτιάσεις σημείωσε ακούγονται και από κύκλους εντός Ελλάδας, όπως ο διοικητής της Τράπεζας που συνηθίζει να βγαίνει σαν λαγός και να κάνει προβλέψεις μπακαλικής. Είναι δυνατόν να κάνει προβλέψεις του πλεονάσματος; Είχε πει ότι θα έπρεπε να πάει η χώρα σε γραμμή στήριξης και το είχε επιχειρηματολογήσει ως αδυναμία του πολιτικού συστήματος. Βλέπουμε από τη μία τον κ. Στουρνάρα, από την άλλη ορισμένους κύκλους στην ΕΕ. Όταν ανακοινώσαμε τα μέτρα στο Ζάππειο δεν υπήρξε αντίδραση εκτός από τον κ. Βέμπερ που είπε ότι είναι λεφτά των Ευρωπαίων πολιτών. Όχι είναι του ελληνικού λαού. Και στην συνέχεια ο κ. Ρέγκλινγκ που επίσης ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια αλλά αυτά που είπε δεν έχουν βάση.

Θέλω να πω στον ελληνικό λαό διακυβεύεται ένα κρίσιμο ζήτημα σε σχέση με την ΕΕ την επόμενη ημέρα εφόσον επικροτηθεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί που είχαν ενστάσεις θα παραμερίσουν. αν δεν υπάρξει αυτό την επόμενη ημέρα θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους και θα υπάρξει η γνωστή αιτιολογία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τις περικοπές. Επίσης για πρώτη φορά στην Έκθεση της Κομισιόν ετέθη θέμα για απολύσεις στον δημόσιο τομέα».

Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως ενώ η ΝΔ θέλει να θεσπίσει την αναλογία 1:5 στις απολύσεις – προσλήψεις ενώ εμείς επιμένουμε στην αναλογία 1:1 .

Για τις μετατάξει ανέφερε ότι ήταν λάθος αυτό που έγινε και ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό . Για τον λόγο αυτό ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής να ανακληθούν οι μετατάξεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.