ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή τη χώρα – Έβαλαν τα πομακόπουλα να μαθαίνουν τουρκικά στο νηπιαγωγείο

1 min read

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ελληνικό κράτος έκανε εγκλήματα στη Θράκη και απέναντι στους Πομάκους και απέναντι στις άλλες εθνοτικές ομάδες της μουσουλμανικής μειονότητας

Αποτέλεσμα αυτών των εγκληματικών πολιτικών, ήταν να στραφεί σημαντικό μέρος της μειονότητας προς το προξενείο και την Άγκυρα.

Ένα από τα εγκλήματα ήταν το γεγονός ότι δεχτήκαμε να διδάσκονται τουρκικά οι Πομάκοι, οι οποίοι έχουν άλλη μητρική γλώσσα, ενώ η υποχρέωση της Ελλάδας, με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης, ήταν να διδάσκει σε όλους τη γλώσσα του Κορανίου.

Έτσι, το ελληνικό κράτος παραβιάζει τα δικαιώματα των Πομάκων, υποχρεώνοντάς τους να διδάσκονται και να σπουδάζουν στα τουρκικά.

Μια από τις διαχρονικές απαιτήσεις του τουρκικού προξενείου, ήταν να διδάσκονται τα πομακόπουλα και στο νηπιαγωγείο την τουρκική γλώσσα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ.

Ήλθε η προηγούμενη κυβέρνηση και έκανε δεκτό το αίτημα των εγκάθετων της Άγκυρας, κάτι το οποίο, ορθώς, ακύρωσε η παρούσα κυβέρνηση.

Κοιτάξτε και ακούστε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου να επιχειρηματολογεί επί του θέματος και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, για το αν έχει μέλλον αυτός ο τόπος.

Δημοσίευση στα Social Media