ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Καταθέσεις – «φωτιά» γιατρών και νοσηλευτών για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

1 min read

Απάθεια και ψυχραιμία, είναι τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν στη Ρούλα Πισπιρίγκου οι γιατροί που έζησαν τα δραματικά γεγονότα στην Πάτρα και τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Οι καταθέσεις τους είναι αποκαλυπτικές για την συμπεριφορά της προφυλακισμένης μητέρας και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της

Απρίλιος του 21. Η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται μετά από ανακοπή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο. Σήμερα, 13 μήνες μετά η κατάθεση νοσηλεύτριας για την αντίδραση της Πισπιρίγκου , εκείνες τις δραματικές στιγμές προκαλεί σοκ. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «ΝΕΩΝ» Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Ζητήσαμε από τους γονείς να πλησιάσουν για να επικοινωνήσει το παιδί το παιδί και η μητέρα είχε άγχος για το τι θα πει το παιδί και εάν θα μιλήσει»,είπαν οι γιατροί στην κατάθεσή τους, όπως αποκάλυψε ο έμπειρος δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η ψυχρή, απαθής και χωρίς συναίσθημα στάση της Πισπιρίγκου φαίνεται ξεκάθαρα, όταν εντατικολόγος του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της ανακοίνωσε το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Η μητέρα ζήτησε να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή στην Αθήνα«, συνέχισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, διαβάζοντας το ντοκουμέντο της κατάθεσης που προκαλεί σοκ.

Η βασανιστική πορεία της Τζωρτζίνας στον θάνατο

Μέσα από το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, φαίνεται ξεκάθαρα το μαρτυρικό τέλος της Τζωρτζίνας. Φαίνεται ο τρόπος που δολοφονήθηκε η 9χρονη με κεταμίνη στα τέλη του περασμένου Γενάρη. Αυτό που προσπαθούν να σκιαγραφήσουν, τώρα οι αρχές είναι η βασανιστική διαδρομή της πορείας του παιδιού προς το φρικτό τέλος.

«Ο απινιδωτής θα δώσει απαντήσεις»

Τρεισήμισι μήνες μετά το θάνατο της οι ιατροδικαστές ζητούν εκ νέου εκταφή της σορού για να λάβουν τρίχες αλλά και τον απινιδωτή που της είχε τοποθετηθεί.

«Το μηχάνημα αυτό οι ιατροδικαστές το αφαιρούμε πριν την ταφή και είναι ένα μηχάνημα το οποίο μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες. Θεωρώ ότι εάν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία που πλέον επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου θα πρέπει πέρα από τις τρίχες να πάρουμε και το συγκεκριμένο μηχάνημα», δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων στο «Χαμογέλα και Πάλι».

Την είχαν υποψιαστεί…

Μετά την αναπάντεχη ανακοπή που υπέστη η καθ΄ όλα υγιής Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 21 δημιουργήθηκαν οι πρώτες υποψίες στους γιατρούς .

«Και απ΄ τη στιγμή που είχε μείνει τις πρώτες μέρες μέσα και από τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ότι ήταν τα συγκεκριμένα, εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κίνησε την περιέργεια . Γι’ αυτό ενημερώσαμε και σε συνέχεια ότι μας κίνησε κάτι την περιέργεια, ενημερώσαμε συνέχεια τον κ. Ηλιάδη στο Ρίο, που συνέχιζε την νοσηλεία του», δήλωσε ο Διοικητής Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος.

Δεν υπήρχαν όμως, όπως είπε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος αποδείξεις για να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές.

«Με τί αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Να πούμε τι δηλαδή; Εάν υποψιαστούμε κάτι ή δούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια πράγματα . Τώρα ένα παιδί έπαθε ανακοπή, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε την αίτια, την οποία έπαθε ανακοπή», πρόσθεσε.

Οι 34 καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είναι πιθανό να οδηγήσουν την 33χρονη κατηγορούμενη σε νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας .

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.